Рецепт шоколадного торта зі сметанним кремом та вишнею
11 листопада 2022,
12:09
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Валі СаєнкоНасичено шоколадний, з кислуватою вишнею, витриманою в алкоголі з корицею – цей торт стане справжньою окрасою будь-якого столу: буденного чи святкового.
Шоколадний торт з вишнями та вершковим кремом доволі легкий у приготуванні торт, хоч сам процес займає трохи часу. Але, повірте, результат цього вартує.
Читайте також Просте рішення для вечері в родинному колі – гомілки з рисом у духовці
Торт вийде високим, ситним та соковитим, адже просочуватися в холодильнику він буде понад 8 – 10 годин.
Рецепт шоколадного торта з вишнями
- Час: 2 години (1 доба для бісквіта та просочування торта)
- Порції: 8 – 10
– 320 грамів пшеничного борошна;
– 400 грамів цукру;
– 100 грамів какао;
– 1 чайна ложка соди;
– 5 грамів розпушувача для тіста;
– дрібка солі;
– 3 курячих яйця;
– 350 грамів молока;
– 1 столова ложка оцту;
– 150 грамів вершкового масла.
Приготування:
- Шоколадний бісквіт готуємо заздалегідь, за один день. Щоб він вистоявся і стабілізувався в холодильнику. Всі сухі інгредієнти змішуємо у глибокій мисці. Окремо змішуємо: молоко, оцет і яйця. Додаємо до сухих інгредієнтів.
- Вершкове масло топимо у мікрохвильовій печі або на паровій бані, додаємо до інших інгредієнтів. Все перемішуємо.
Шоколадний торт з вишнями / Фото з особистого архіву Валентини Саєнко
- Виливаємо в круглу форму з пергаментом і запікаємо при 180 градусах близько години. Бісквіт має піднятися мінімум на 1/3. Перевіряємо шпажкою його готовність по центру коржа.
- Після того як він приготувався, дістаємо і чекаємо, щоб він трохи охолов. Дістаємо з форми, чекаємо повного вистигання, завертаємо в харчову плівку і ховаємо в холодильник.
Готуємо начинку для торта
Інгредієнти для начинки:– 400 грамів вишні;
– 50 – 100 грамів цукру;
– 5 грамів меленої кориці;
– 50 грамів коньяку чи рому;
– 100 грамів води.
Для крему:
– 700 грамів жирної сметани;
– 150 грамів жирних коров'ячих вершків;
– 150 – 200 грамів цукрової пудри;
– 1 пачка ванільного цукру.
Приготування:
- Для приготування крему сметану обов’язково зціджуємо на сито і марлю, щоб позбутися зайвої вологи. Даємо їй так постояти в холодильнику понад 2 години, а краще ніч. Перед самою збіркою торта збиваємо її з цукровою пудрою та жирними коров'ячими вершками. Щоб сметана точно збилась в густий крем і він не потік, можна додатково додати загущувач для вершків.
- Для приготування начинки вишню заливаємо алкоголем, пересипаємо цукром та корицею. Даємо так постояти. Далі перед збиранням торта, додаємо ще туди води і даємо закипіти. Сироп з вишні використаємо як пропитку для бісквітів.
Шоколадний торт з вишнями / Фото з особистого архіву Валентини Саєнко
- Нарізаємо стабілізований бісквіт на частини, бажано розрізати на 4 коржі. Кожну з них просочуємо вишневим соком, викладаємо крем і вишню. Збираємо торт у формі.
- Після цього даємо йому ніч стабілізуватись і покриваємо шоколадною глазур’ю.
Смачного!