Рецепт шоколадного торта зі сметанним кремом та вишнею

11 листопада 2022, 12:09
Читать новость на русском

Насичено шоколадний, з кислуватою вишнею, витриманою в алкоголі з корицею – цей торт стане справжньою окрасою будь-якого столу: буденного чи святкового.

Шоколадний торт з вишнями та вершковим кремом доволі легкий у приготуванні торт, хоч сам процес займає трохи часу. Але, повірте, результат цього вартує.

Читайте також Просте рішення для вечері в родинному колі – гомілки з рисом у духовці

Торт вийде високим, ситним та соковитим, адже просочуватися в холодильнику він буде понад 8 – 10 годин.

Рецепт шоколадного торта з вишнями

  • Час: 2 години (1 доба для бісквіта та просочування торта)
  • Порції: 8 – 10
Інгредієнти на форму 27 сантиметрів:
 – 320 грамів пшеничного борошна;
 – 400 грамів цукру;
 – 100 грамів какао;
 – 1 чайна ложка соди;
 – 5 грамів розпушувача для тіста;
 – дрібка солі;
 – 3 курячих яйця;
 – 350 грамів молока;
 – 1 столова ложка оцту;
 – 150 грамів вершкового масла.

Приготування:

  • Шоколадний бісквіт готуємо заздалегідь, за один день. Щоб він вистоявся і стабілізувався в холодильнику. Всі сухі інгредієнти змішуємо у глибокій мисці. Окремо змішуємо: молоко, оцет і яйця. Додаємо до сухих інгредієнтів.
  • Вершкове масло топимо у мікрохвильовій печі або на паровій бані, додаємо до інших інгредієнтів. Все перемішуємо.


Шоколадний торт з вишнями / Фото з особистого архіву Валентини Саєнко

  • Виливаємо в круглу форму з пергаментом і запікаємо при 180 градусах близько години. Бісквіт має піднятися мінімум на 1/3. Перевіряємо шпажкою його готовність по центру коржа.
  • Після того як він приготувався, дістаємо і чекаємо, щоб він трохи охолов. Дістаємо з форми, чекаємо повного вистигання, завертаємо в харчову плівку і ховаємо в холодильник.

Готуємо начинку для торта

Інгредієнти для начинки:
 – 400 грамів вишні;
 – 50 – 100 грамів цукру;
 – 5 грамів меленої кориці;
 – 50 грамів коньяку чи рому;
 – 100 грамів води.
Для крему:
 – 700 грамів жирної сметани;
 – 150 грамів жирних коров'ячих вершків;
 – 150 – 200 грамів цукрової пудри;
 – 1 пачка ванільного цукру.

Приготування:

  • Для приготування крему сметану обов’язково зціджуємо на сито і марлю, щоб позбутися зайвої вологи. Даємо їй так постояти в холодильнику понад 2 години, а краще ніч. Перед самою збіркою торта збиваємо її з цукровою пудрою та жирними коров'ячими вершками. Щоб сметана точно збилась в густий крем і він не потік, можна додатково додати загущувач для вершків.
  • Для приготування начинки вишню заливаємо алкоголем, пересипаємо цукром та корицею. Даємо так постояти. Далі перед збиранням торта, додаємо ще туди води і даємо закипіти. Сироп з вишні використаємо як пропитку для бісквітів.


Шоколадний торт з вишнями / Фото з особистого архіву Валентини Саєнко

  • Нарізаємо стабілізований бісквіт на частини, бажано розрізати на 4 коржі. Кожну з них просочуємо вишневим соком, викладаємо крем і вишню. Збираємо торт у формі.
  • Після цього даємо йому ніч стабілізуватись і покриваємо шоколадною глазур’ю.

Смачного!