Смачні та корисні рецепти з мороженого шпинату на будь-який смак
7 грудня 2020,
19:30
Читать новость на русском
Шпинат багатий на вітамінний та корисні мікроелементи, такі важливі для людського організму. Навіть якщо ви не любите його, повірте, у цих страва він смакуватиме, як ваш улюблений інгредієнт!
Якщо ви полюбляєте легкі страви, можливо навіть без м'яса – приготуйте шпинатний пиріг з рибою. Він легкий, низькокалорійний та чудово підійде навіть на перекус.
Страву зі шпинату з волоським горіхом та часником можна подавати до столу замість гарніру, а омлет засмакує на легкий сніданок до чашечки зеленого чаю з жасмином.
Читайте також Хурма – як їсти, користь і шкода зимової ягоди
Шпинат з волоським горіхом на вершках
Шпинат з часником та горіхами
Інгредієнти:– 300 г мороженого шпинату;
– 3 зубчики часнику;
– 50 г волоського горіха;
– 150 мл вершків 15-20% жирності;
– мускатний горіх;
– сіль.
- Заздалегідь розморозьте шпинат. Часник почистіть від лушпиння та наріжте дрібними шматочками.
- Розігрійте сковорідку з оливковою олією, додайте часнику та злегка його обсмажте.
- Далі слід обсмажити шпинат, посолити та натерти мускатного горіха на ваш смак.
- Додайте подрібнений волоський горіх та перемішайте.
- Влийте вершків, накрийте кришкою та дайте їм закипіти. Зніміть шпинат з вогню та подавайте до столу як гарнір до червоної риби, індички або кролика. Смачного!
Шпинатний пиріг з рибою
Шпинатний пиріг з рибою без тіста
Інгредієнти:– 200 г філе червоної риби;
– 100 г шпинату;
– 2 яйця;
– 35 г рисового борошна;
– 30 г вівсяного борошна;
– 100 г цибулі;
– 150 мл грецького йогурту;
– спеції.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. У мисці змішайте яйця та йогурт, всипте борошно, дрібно нарізану цибулю, шпинат та спеції – перемішайте.
- Рибку наріжте на шматочки.
- Форму для випікання змастіть вершковим маслом, вилийте частину тіста, зверху розкладіть шматочки риби та знову залийте тістом.
- Випікайте пиріг в духовці 40-50 хвилин до готовності. Смачного!
Омлет зі шпинатом
Рецепт дієтичної страви
Інгредієнти:– 4 яйця;
– 100 г шпинату;
– 50 мл молока;
– помідори чері;
– сіль та чорний мелений перець.
- Ретельно збийте яйця з молоком в однорідну масу. Шпинат розморозьте заздалегідь та додайте до яєчної маси – знову перемішайте.
- Помідори помийте та наріжте кружечками.
- Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії, вилийте яєчну масу та викладіть помідори. Додайте спецій на ваш смак.
- Накрийте омлет кришкою та готуйте страву на повільному вогні до готовності. Смачного!