Неймовірний смак Австрії: незвичний рецепт яблучного штруделя

5 березня 2024, 17:37
Читать новость на русском

Джерело:

Kwestia smaku

Ласкаво просимо в світ автентичного австрійського смаку! Яблучний штрудель – символ традиційної австрійської кухні, який завоював серця гурманів.

Ця страва не лише вражає своїм неповторним ароматом, але і запам'ятовується незабутнім смаковим відчуттям. Приготуйтеся до захоплюючого кулінарної подорожі до Австрії, де смак і традиція переплітаються в чарівній симфонії смаку!

Цікаво Несподівана відповідь: чому у холодильник обов'язково треба ставити популярний фрукт

Рецепт штруделя

  • Час: 1 година
  • Порцій: 6

Смачний десерт / Фото kwestia smaku

Інгредієнти:
– 300 грамів пшеничного борошна;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 80 грамів цукру;
– 1 упаковка ванільного цукру;
– дрібка солі;
– цедра з половини лимона;
– 200 грамів масла (холодного);
– 1 яйце.
Начинка:
– 1/3 склянки родзинок;
– 4 більших яблука;
– 80 грамів цукру;
– щіпка кориці;
– цедра половини лимона;
– 80 грамів меленого мигдалю.

Приготування:

  1. Борошно насипте в миску або на кондитерську дошку або в чашу планетарного міксера.
  2. Додайте розпушувач, цукор, ванільний цукор, сіль, терту лимонну цедру та нарізане шматочками холодне масло.
  3. Подрібніть інгредієнти ножем або перемішайте міксером до утворення дрібної крихти.
  4. Потім додайте яйце і змішайте інгредієнти в однорідне тісто.
  5. Поставте тісто в холодильник, поки будете готувати начинку.
  6. Родзинки залийте склянкою окропу і залиште на 10 хвилин.
  7. Яблука очистіть від шкірки, розріжте на четвертинки, потім видаліть насіння. Четвертинки яблук наріжте тонкими скибочками.
  8. Змішайте яблука з цукром, корицею, цедрою лимона, меленим мигдалем і відцідженим родзинками.
  9. Тісто тонко розкачайте на папері для випікання, присипаному борошном, у корж розміром трохи меншим за розміри дека.
  10. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  11. Помістіть яблучну начинку в центр розкачаного тіста, загніть тісто і защипніть кінці.
  12. Штрудель слід змастити збитим яйцем. Поставте в розігріту духовку.
  13. Випікайте приблизно 35 хвилин до золотистої скоринки. Посипте цукровою пудрою і подавайте з морозивом.

Цей напій можна приготувати тільки весною: старовинний рецепт контабасу.