Медовик – традиційна домашня випічка, яка пасує до будь-якого столу: буденного чи святкового. Він складається з тонких медових коржів просочених ніжним вершковим кремом.

Читайте також Новорічний стіл 2023: рецепти м'ясних страв і закусок

Така випічка особливо вдало доповнить солодкий стіл на Новий рік чи Різдво, або смакуватиме до родинного чаювання.

Рецепт швидкого медовика

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4 – 8

Приготування:

  • Вершкове масло, цукор та мед розтоплюємо на вогні, постійно помішуючи. Додаємо соду та перемішуємо все декілька хвилин.
  • Залишаємо трішки вистигнути і вмішуємо по одному курячі яйця. Додаємо борошно та перемішуємо.
  • Викладаємо у стандартну форму від духовки, розрівнюємо тонким шаром.
  • Випікаємо у розігрітій духовці до 180 10 – 13 хвилин. Час випікання залежить від вашої духовки.
  • Розділяємо корж на чотири частини, або робимо подвійну порцію і ділимо на дві частини.

Приготування:

Перемішуємо сметану та цукор, за бажанням можна дати загущувач для сметани. Крем буде повітряний.

Перемащуємо тортик і залишаємо настоятись.

Зверху присипаємо подрібненим пісочним печивом.

Смачного!