Швидкий медовик: рецепт коли часу обмаль
29 грудня 2022,
09:12
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Cooking by YuliyaКоли хочеться солодкого і готувати грандіозні складні торти між відключеннями світла не варіант – спробуйте рецепт цього медовика.
Медовик – традиційна домашня випічка, яка пасує до будь-якого столу: буденного чи святкового. Він складається з тонких медових коржів просочених ніжним вершковим кремом.
Читайте також Новорічний стіл 2023: рецепти м'ясних страв і закусок
Така випічка особливо вдало доповнить солодкий стіл на Новий рік чи Різдво, або смакуватиме до родинного чаювання.
Рецепт швидкого медовика
- Час: 60 хвилин
- Порції: 4 – 8
– 120 грамів вершкового масла;
– 90 грамів меду;
– 120 грамів цукру;
– 1 чайна ложка соди;
– 2 курячих яйця;
– 200 грамів борошна.
Приготування:
- Вершкове масло, цукор та мед розтоплюємо на вогні, постійно помішуючи. Додаємо соду та перемішуємо все декілька хвилин.
- Залишаємо трішки вистигнути і вмішуємо по одному курячі яйця. Додаємо борошно та перемішуємо.
- Викладаємо у стандартну форму від духовки, розрівнюємо тонким шаром.
- Випікаємо у розігрітій духовці до 180 10 – 13 хвилин. Час випікання залежить від вашої духовки.
- Розділяємо корж на чотири частини, або робимо подвійну порцію і ділимо на дві частини.
– 600 грамів сметани;
– цукрова пудра.
Приготування:
Перемішуємо сметану та цукор, за бажанням можна дати загущувач для сметани. Крем буде повітряний.
Перемащуємо тортик і залишаємо настоятись.
Зверху присипаємо подрібненим пісочним печивом.
Смачного!