Хрусткі, ароматні та насичені огірки стануть зіркою будь-якого столу. Особливого присмаку їм додає кисло-солодкий розсіл, ці смакові нотки підкорять навіть вибагливих гурманів.

Читайте також Поживний перекус – що покласти у рюкзак

Ця закуска буде смакувати до будь-якої страви, яку ви подасте гостям та рідним.

Рецепт кисло-солодких огірків

Час: 2 години
Порцій: 6 літрові банки

Хрустка закуска / Фото unsplash

Інгредієнти:

  • 4 кілограми дрібних огірків;
  • 2 червоних перці;
  • 5 маленьких цибулин;
  • 2 головки часнику;
  • зонтики кропу;
  • запашний перець;
  • лавровий лист;
  • насіння гірчиці.

Маринад:

  • 3 літри води;
  • 1 кілограм цукру;
  • 0,5 літра оцту 10%;
  • 3 столові ложки солі.

Приготування:

  1. Приготуйте маринад: помістіть всі інгредієнти в каструлю і нагрійте, поки цукор не розчиниться.
  2. Зніміть каструлю з вогню і залиште вистигати.
  3. Огірки і перець ретельно вимийте.
  4. Видаліть з перців гнізда і насіння і наріжте їх смужками приблизно 1,5 сантиметра.
  5. Цибулю розріжте на вісім частин. Часник залишіть в лушпинні, зубчики розріжте навпіл.
  6. У чисті ошпарені банки покладіть огірки і три головки перцю, дві частини цибулі, три частинки часнику, два зонтики кропу, половину лаврового листа, три зерна запашного перцю і 1/3 чайної ложки зерен гірчиці.
  7. Розлийте розсіл по кожній банці, ретельно закрийте і пастеризуйте приблизно 10 хвилин. Знявши з водяної бані, поставте банки на кришки. Охолоджуємо і прибираємо в комору або шафу.