Хрусткі, ароматні та насичені огірки стануть зіркою будь-якого столу. Особливого присмаку їм додає кисло-солодкий розсіл, ці смакові нотки підкорять навіть вибагливих гурманів.
Читайте також Поживний перекус – що покласти у рюкзак
Ця закуска буде смакувати до будь-якої страви, яку ви подасте гостям та рідним.
Рецепт кисло-солодких огірків
Час: 2 години
Порцій: 6 літрові банки
Хрустка закуска / Фото unsplash
Інгредієнти:
- 4 кілограми дрібних огірків;
- 2 червоних перці;
- 5 маленьких цибулин;
- 2 головки часнику;
- зонтики кропу;
- запашний перець;
- лавровий лист;
- насіння гірчиці.
Маринад:
- 3 літри води;
- 1 кілограм цукру;
- 0,5 літра оцту 10%;
- 3 столові ложки солі.
Приготування:
- Приготуйте маринад: помістіть всі інгредієнти в каструлю і нагрійте, поки цукор не розчиниться.
- Зніміть каструлю з вогню і залиште вистигати.
- Огірки і перець ретельно вимийте.
- Видаліть з перців гнізда і насіння і наріжте їх смужками приблизно 1,5 сантиметра.
- Цибулю розріжте на вісім частин. Часник залишіть в лушпинні, зубчики розріжте навпіл.
- У чисті ошпарені банки покладіть огірки і три головки перцю, дві частини цибулі, три частинки часнику, два зонтики кропу, половину лаврового листа, три зерна запашного перцю і 1/3 чайної ложки зерен гірчиці.
- Розлийте розсіл по кожній банці, ретельно закрийте і пастеризуйте приблизно 10 хвилин. Знявши з водяної бані, поставте банки на кришки. Охолоджуємо і прибираємо в комору або шафу.