Без зайвої метушні: сирна запіканка з гарбузом

2 листопада 2022, 11:29
Читать новость на русском

Сирна запіканка з гарбузом за рецептом українського шеф-кухаря Володимира Ярославського стане в пригоді тим, хто не надто полюбляє складні десерти, але полюбляє солодке до кави чи чаю.

Запіканка з гарбузом – це тепла сезонна страва, яка буде досить незвичною на вашому столі, але й корисною. Яскравий колір страви, аромат та ніжна текстура сподобається кожному, хто її скуштує.

Читайте також Цікаве поєднання: котлети із яловичини та курятини

Подавайте таку сирну запіканку з гарбузом до сніданку, або на десерт. Додатково її можна полити домашнім варенням, згущеним молоком або сиропом.

Рецепт сирної запіканки

  • Час: 2 години
  • Порції: 4 – 6
Інгредієнти:
 – 350 грамів кисло-молочного сиру;
 – 90 грамів цукру;
 – 35 грамів манної крупи;
 – 300 грамів гарбузового пюре;
 – 70 грамів жирних коров'ячих вершків;
 – 2 курячих яйця;
 – 100 грамів родзинок.

Приготування:

  • ️Гарбузове пюре має бути досить густим і не водянистим. Щодо вибору кисло-молочного сиру – він повинен бути не засухий і не пастоподібний.️ Вершки можна замінити на жирну сметану.
  • Для приготування сирної запіканки змішайте в мисці всі інгредієнти. Залишіть масу постояти так з пів години, щоб набухла манна крупа, а потім ретельно перебийте все блендером в однорідну суміш.
  • Додайте меленої кориці, ще можна додати, як ароматизатор, цедру цитрусових (лимона, апельсина чи грейпфрута).

  • У форму для випікання викладіть пергамент для випікання, трішечки змастіть його вершковим маслом і посипте сухариками. Теж саме можна робити і без пергаменту, просто з формою ваш виріб буде легко відставати від металу чи будь-якої форми.
  • Вилийте суміш, розрівняйте поверхню та відправте випікатися в розігріту до 190 градусів духовку на 30 – 40 хвилин. Можна на низ духовки ставити місткість з водою, щоб запіканки не тріснула.
  • Оскільки вона найкраще смакує теплою, трішки її охолодіть та подавайте до столу.

Смачного!