"Сльози ангела": готуємо найніжніший сирник на Різдво

22 грудня 2023, 16:30
Читать новость на русском

Джерело:

Cookpad

Жоден святковий стіл не обходиться без солодкого. Чудовим варіантом є сирник, адже такий ніжний десерт подобається ледь не всім.

Сирник "Сльози ангела" – пухкий та повітряний. Окрім цього, його зовсім не важко готувати.

Варто спробувати Крученики з грибами у вершковому соусі – страва, яку точно захочеться приготувати на свята

Рецепт сирника "Сльози ангела"

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
400 грамів кисломолочного сиру;
– 2 жовтки;
– 100 грамів сметани;
– 1 столова ложка манки;
– 60 грамів цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру;
– цедра половини апельсина.

Що потрібно для тіста:
– 70 грамів дуже холодного масла;
– 40 грамів цукру;
– 1 жовток;
– 110 грамів борошна.

Білковий шар:
– 3 білки;
– 2 столові ложки цукру;
– дрібка солі.

Приготування:

  1. До борошна натріть на грубій тертці масло, додайте сіль, цукор, жовток і дуже швидко замішайте тісто. Якщо воно виходить сухе і не збирається в єдину грудочку, то додайте 1 – 2 чайні ложки холодної сметани.
  2. Загорніть тісто в пакет і відправте в холодильник на 10 – 15 хвилин.
  3. Тим часом розігрійте духовку до температури 180 градусів. Розподіліть тісто у формі діаметром 21 сантиметр, зробивши невеличкі бортики. Наколіть тісто виделкою у кількох місцях і відправте в духовку на 15 хвилин.
  4. Поки випікається корж, перебийте всі компоненти для сирної маси блендером.
  5. Вийміть трішки підпечений коржик і вилийте на нього сирну масу, гарно розподіляючи. Відправте в духовку ще на 25 хвилин. 
  6. За 7 хвилин до завершення випікання приготуйте білковий шар. До білків додайте дрібку солі та збийте міксером до легкої піни.
  7. Далі всипте цукор і продовжуйте збивати до густих піків. Викладіть білковий шар на готовий сирник і випікайте ще 10 хвилин.
  8. Вийміть сирник і дайте йому повністю вистигнути. Тоді вийміть з форми та перекладіть на презентаційну тарілку.

Любите солоденьке? Спробуйте ще приготувати торт "Бите скло" – його навіть не треба випікати!