22 грудня,
                    16:30
                
                "Сльози ангела": готуємо найніжніший сирник на Різдво
Джерело:
CookpadЖоден святковий стіл не обходиться без солодкого. Чудовим варіантом є сирник, адже такий ніжний десерт подобається ледь не всім.
Сирник "Сльози ангела" – пухкий та повітряний. Окрім цього, його зовсім не важко готувати.
Варто спробувати Крученики з грибами у вершковому соусі – страва, яку точно захочеться приготувати на свята
Рецепт сирника "Сльози ангела"
- Час: 1 година 30 хвилин
 - Порцій: 8
 
Інгредієнти:
 – 400 грамів кисломолочного сиру;
 – 2 жовтки;
 – 100 грамів сметани;
 – 1 столова ложка манки;
 – 60 грамів цукру;
 – 1 пакетик ванільного цукру;
 – цедра половини апельсина.
Що потрібно для тіста:
 – 70 грамів дуже холодного масла;
 – 40 грамів цукру;
 – 1 жовток;
 – 110 грамів борошна.
Білковий шар:
 – 3 білки;
 – 2 столові ложки цукру;
 – дрібка солі.
Приготування:
- До борошна натріть на грубій тертці масло, додайте сіль, цукор, жовток і дуже швидко замішайте тісто. Якщо воно виходить сухе і не збирається в єдину грудочку, то додайте 1 – 2 чайні ложки холодної сметани.
 - Загорніть тісто в пакет і відправте в холодильник на 10 – 15 хвилин.
 - Тим часом розігрійте духовку до температури 180 градусів. Розподіліть тісто у формі діаметром 21 сантиметр, зробивши невеличкі бортики. Наколіть тісто виделкою у кількох місцях і відправте в духовку на 15 хвилин.
 - Поки випікається корж, перебийте всі компоненти для сирної маси блендером.
 - Вийміть трішки підпечений коржик і вилийте на нього сирну масу, гарно розподіляючи. Відправте в духовку ще на 25 хвилин.
 - За 7 хвилин до завершення випікання приготуйте білковий шар. До білків додайте дрібку солі та збийте міксером до легкої піни.
 - Далі всипте цукор і продовжуйте збивати до густих піків. Викладіть білковий шар на готовий сирник і випікайте ще 10 хвилин.
 - Вийміть сирник і дайте йому повністю вистигнути. Тоді вийміть з форми та перекладіть на презентаційну тарілку.