Канадський шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво обожнює українську кухню. Він поділився з читачами в соцмережах перевіреним рецептом сирників. Але не простих, а солоних.

Читайте також "500 мільйонів людей побачать вашу історію": Ектор Хіменес-Браво готує фільм про українців

Шанувальники шеф-кухаря знають, що він не надто полюбляє свіжий кріп, тому до рецепта сирників додав пряну зелень, але ви можете експериментувати з нею за бажанням. Щоб зменшити калорійність страви, шеф-кухар готує сирники в духовці.

Рецепт солоних сирників в духовці

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте деко для запікання сирників та попередньо вкрийте його шаром пергаменту та збризніть олією.
  1. Для приготування сирників з'єднайте у глибокій мисці кисло-молочний домашній сир, манну крупу, курячі яйця, сіль та дрібно нарізану зелень. Для страви можна обрати кріп, петрушку, кінзу, базилік. Все залежить від ваших смаків та вподобань.
  1. Ретельно вимішайте все ложкою. Сформуйте руками круглі сирники, обваляйте їх в борошні та викладіть на деко.
  1. Запікайте сирники при температурі 180 градусів протягом 15 – 20 хвилин. Час залежить від величини сирників.
  1. Для страви Ектор Хіменес-Браво пропонує також приготувати смачний сметанковий соус. Для нього змішайте у мисці сметану, лимонний сік та дрібно нарізану зелень кінзи або іншою, яка вам довподоби. Присмачте все сіллю та чорним меленим перцем та перемішайте. За бажанням до соусу також можна додати подрібнений або вичавлений через прес часник.
  1. Подавайте сирники з соусом. Шеф-кухар також додав до страви свіжу зелень руколи.

Смачного!