28 лютого,
14:07
На них збіжиться вся родина: курячі стегна з італійськими "палюшками"
Джерело:
Damn deliciousВ італійців є свої палюшки – ньокі. Їх роблять із пшеничного борошна, манки, картоплі. От картопляні ньокі ми сьогодні й приготуємо. З курячими стегенцями буде просто смакота!
Швиденько посмажте курочку, відваріть картопляні "палюшки" й з'єднайте все в глибокій сковороді. А решту за вас зробить духовка.
Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою
Рецепт курячих стегон із ньокі
- Час: 60 хвилин
- Порції: 6
Фото Damn delicious
– картопляні ньокі;
– 6 курячих стегон;
– сіль;
– свіжомелений чорний перець;
– 3 столові ложки вершкового масла;
– 1 ріпчаста цибулина;
– ½ склянки в'ялених помідорів;
– 1 столова ложка томатної пасти;
– 3 зубчики часнику;
– 2 чайні ложки подрібненої свіжої зелені тим'яну;
– 3 столові ложки борошна;
– 2 склянки курячого бульйону.
Приготування:
- Наріжте цибулю дрібними кубиками.
- Картопляні ньокі відправте до великої каструлі з окропом і варіть після закипання 2 – 3 хвилини.
Фото Damn delicious
- Відцідіть їх і перекладіть до миски. Змастіть олією або вершковим маслом, щоб не позлипалися.
- У глибокій сковороді розтопіть на середньому вогні 2 столові ложки вершкового масла.
- Викладіть до сковороди курячі стегна, присмачте їх спеціями й обсмажте (по 8 – 10 хвилин із кожного боку).
- Додайте цибулю.
- Коли цибуля підсмажиться, відправте до сковороди в'ялені помідори, томатну пасту, часник і тим'ян. Тушкуйте 3 – 4 хвилини.
- Додайте борошно й доведіть усе до кипіння.
- Поступово введіть курячий бульйон і варіть, постійно помішуючи, 3 – 5 хвилин.
- А тим часом увімкніть розігрітися духовку до 200 градусів.
- Додайте курячі стегна, ньокі й відправте сковороду до духовки на 10 – 12 хвилин.
Смачного!