Шніцель – це страва, яка походить з австрійської кухні і завоювала популярність у багатьох країнах світу, інформує 24 Канал. Основним інгредієнтом тут є ніжне куряче філе, яке обвалюють у яйці та сухарях, а потім смажать до золотистої скоринки.

До теми Секрети – прості, результат – фантастичний: як довести смак курочки до ідеалу

Як готувати шніцель, але з турботою про свій час

Рецепт шніцеля на надто складний, але його приготування з "нуля" потребує затрат часу та зусиль. Від вибору якісних продуктів до відтворення рецепту і переживань, чи вдасться ця страва: на все це потрібно кілька годин. Та краще проводити час не на кухні, а присвячувати його собі та рідним.

При цьому відмовлятись від улюблених страв не доведеться. Готовий курячий шніцель ТМ "Легко!" – це бездоганне рішення на кожен день. Адже ніжне куряче філе та хрустка скоринка смакуватимуть усім за столом та легко поєднаються з будь-яким гарніром, овочами чи салатом. Та головне: достатньо 5 хвилин – і запашний шніцель буде на вашому столі.

Розігріти його можна у два способи:

  • на пательні: вогонь повинен бути середнім, а сам шніцель потрібно періодично перевертати;

  • у духовці: попередньо її потрібно розігріти до 200 ºС, а коли ставимо в неї шніцель – зменшуємо температуру до 180 ºС.

Шніцель від ТМ "Легко!" перед приготуванням варто розморозити / Фото ТМ "Легко!"

Урізноманітнити раціон пропонуємо цікавими та смачними стравами із шніцелем ТМ "Легко!". А якими сезонними овочами доповнити цю страву – розповідаємо у покрокових рецептах.

Шніцель з баклажанами

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Курячий шніцель чудово поєднується з баклажаном / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Почніть з підготовки баклажанів. Поріжте їх на тонкі смужки, посоліть і відкладіть на 15 хвилин, щоб овоч пустив сік. Видаліть зайву вологу за допомогою паперових рушників.

  2. Велику пательню розігрійте з олією на середньому вогні. Обсмажте баклажани до золотистого кольору з обох сторін упродовж 10 хвилин. Після цього вийміть їх на тарілку і відкладіть.

  3. Розігрійте духовку до 200 градусів. Викладіть шніцель на деко, зверху – баклажан і порізані на тонкі кільця помідори.

  4. Посипте моцарелою та пармезаном.

  5. Зменште температуру до 180 градусів та випікайте страву в духовці 5 – 10 хвилин, щоб сир розтанув і став золотистим.

  6. Подавайте страву гарячою, прикрашаючи її свіжим базиліком.

Шніцель у грибному соусі

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Спробуйте приготувати шніцель у грибному соусі / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Попередньо розігрійте духовку до 200 ºС. Помістіть шніцелі на деко та розігрівайте впродовж 5 хвилин за температури 180 ºС.

  2. На розігріту пательню влийте олію, обсмажте на ній нарізану цибулю та часник до м'якості.

  3. Додайте нарізані шампіньйони, посоліть, присмачіть чорним меленим перцем та тушкуйте гриби, поки вони не випарують усю вологу та не стануть золотистими.

  4. Вилийте на пательню бульйон і тушкуйте все приблизно 15 хвилин на помірному вогні.

  5. Подавайте курячі шніцелі з грибним соусом гарячими, посипані свіжою зеленню.

Салат зі шніцелем та цвітною капустою

  • Час: 45 хвилин:
  • Порцій: 4

Рецепт салату зі шніцелем та цвітною капустою / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Поставте пательню на вогонь та влийте на неї олію, викладіть шніцелі. Розігрівайте впродовж 5 хвилин на середньому вогні, періодично перевертаючи.

  2. В кип'ячену воду додайте сіль та кускус. Перемішайте і накрийте кришкою. Потрібно залишити кускус на 5 – 7 хвилин, щоб він набув бажаної консистенції.

  3. Очистіть моркву та наріжте на соломку, капусту розберіть на суцвіття.

  4. На пательні розігрійте олію і обсмажте моркву та цвітну капусту, доки вони не стануть м'якими.

  5. У мисці змішайте кускус, нарізаний базилік та овочі.

  6. Викладіть кускус на порційну тарілку, а зверху покладіть нарізаний шніцель.

  7. Подавайте страву гарячою, за бажанням можна її прикрасити свіжим базиліком.

Де знайти шніцель від ТМ "Легко!"

Шніцель – смачна і досить універсальна страва, яка ідеально смакує сама, а також у поєднанні з будь-яким гарніром та овочами. Тож варіацій рецептів з цим продуктом чимало.

Знайти шніцель від ТМ "Легко!" так само просто, як і його розігріти. Продукція бренду представлена у відділі заморожених товарів у магазинах МЕТРО, Сільпо, Фора, Новус, Ашан, МегаМаркет, Таврія, Копійка, Велика Кишеня, Варус, Велмарт. При цьому товари ТМ "Легко!" можуть бути відсутні у певних магазинах мереж.

Ознайомитись з усім асортиментом бренду можна у каталозі на сайті "Легко!", а також на офіційних сторінках у соцмережах Facebook та Instagram.