Шніцель – це страва, яка походить з австрійської кухні і завоювала популярність у багатьох країнах світу, інформує 24 Канал. Основним інгредієнтом тут є ніжне куряче філе, яке обвалюють у яйці та сухарях, а потім смажать до золотистої скоринки.
До теми Секрети – прості, результат – фантастичний: як довести смак курочки до ідеалу
Як готувати шніцель, але з турботою про свій час
Рецепт шніцеля на надто складний, але його приготування з "нуля" потребує затрат часу та зусиль. Від вибору якісних продуктів до відтворення рецепту і переживань, чи вдасться ця страва: на все це потрібно кілька годин. Та краще проводити час не на кухні, а присвячувати його собі та рідним.
При цьому відмовлятись від улюблених страв не доведеться. Готовий курячий шніцель ТМ "Легко!" – це бездоганне рішення на кожен день. Адже ніжне куряче філе та хрустка скоринка смакуватимуть усім за столом та легко поєднаються з будь-яким гарніром, овочами чи салатом. Та головне: достатньо 5 хвилин – і запашний шніцель буде на вашому столі.
Розігріти його можна у два способи:
- на пательні: вогонь повинен бути середнім, а сам шніцель потрібно періодично перевертати; 
- у духовці: попередньо її потрібно розігріти до 200 ºС, а коли ставимо в неї шніцель – зменшуємо температуру до 180 ºС. 
Шніцель від ТМ "Легко!" перед приготуванням варто розморозити / Фото ТМ "Легко!"
Урізноманітнити раціон пропонуємо цікавими та смачними стравами із шніцелем ТМ "Легко!". А якими сезонними овочами доповнити цю страву – розповідаємо у покрокових рецептах.
Шніцель з баклажанами
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Курячий шніцель чудово поєднується з баклажаном / Фото Shutterstock
Приготування:
- Почніть з підготовки баклажанів. Поріжте їх на тонкі смужки, посоліть і відкладіть на 15 хвилин, щоб овоч пустив сік. Видаліть зайву вологу за допомогою паперових рушників. 
- Велику пательню розігрійте з олією на середньому вогні. Обсмажте баклажани до золотистого кольору з обох сторін упродовж 10 хвилин. Після цього вийміть їх на тарілку і відкладіть. 
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Викладіть шніцель на деко, зверху – баклажан і порізані на тонкі кільця помідори. 
- Посипте моцарелою та пармезаном. 
- Зменште температуру до 180 градусів та випікайте страву в духовці 5 – 10 хвилин, щоб сир розтанув і став золотистим. 
- Подавайте страву гарячою, прикрашаючи її свіжим базиліком. 
Шніцель у грибному соусі
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Спробуйте приготувати шніцель у грибному соусі / Фото Shutterstock
Приготування:
- Попередньо розігрійте духовку до 200 ºС. Помістіть шніцелі на деко та розігрівайте впродовж 5 хвилин за температури 180 ºС. 
- На розігріту пательню влийте олію, обсмажте на ній нарізану цибулю та часник до м'якості. 
- Додайте нарізані шампіньйони, посоліть, присмачіть чорним меленим перцем та тушкуйте гриби, поки вони не випарують усю вологу та не стануть золотистими. 
- Вилийте на пательню бульйон і тушкуйте все приблизно 15 хвилин на помірному вогні. 
- Подавайте курячі шніцелі з грибним соусом гарячими, посипані свіжою зеленню. 
Салат зі шніцелем та цвітною капустою
- Час: 45 хвилин:
- Порцій: 4
Рецепт салату зі шніцелем та цвітною капустою / Фото Shutterstock
Приготування:
- Поставте пательню на вогонь та влийте на неї олію, викладіть шніцелі. Розігрівайте впродовж 5 хвилин на середньому вогні, періодично перевертаючи. 
- В кип'ячену воду додайте сіль та кускус. Перемішайте і накрийте кришкою. Потрібно залишити кускус на 5 – 7 хвилин, щоб він набув бажаної консистенції. 
- Очистіть моркву та наріжте на соломку, капусту розберіть на суцвіття. 
- На пательні розігрійте олію і обсмажте моркву та цвітну капусту, доки вони не стануть м'якими. 
- У мисці змішайте кускус, нарізаний базилік та овочі. 
- Викладіть кускус на порційну тарілку, а зверху покладіть нарізаний шніцель. 
- Подавайте страву гарячою, за бажанням можна її прикрасити свіжим базиліком. 
Де знайти шніцель від ТМ "Легко!"
Шніцель – смачна і досить універсальна страва, яка ідеально смакує сама, а також у поєднанні з будь-яким гарніром та овочами. Тож варіацій рецептів з цим продуктом чимало.
Знайти шніцель від ТМ "Легко!" так само просто, як і його розігріти. Продукція бренду представлена у відділі заморожених товарів у магазинах МЕТРО, Сільпо, Фора, Новус, Ашан, МегаМаркет, Таврія, Копійка, Велика Кишеня, Варус, Велмарт. При цьому товари ТМ "Легко!" можуть бути відсутні у певних магазинах мереж.
Ознайомитись з усім асортиментом бренду можна у каталозі на сайті "Легко!", а також на офіційних сторінках у соцмережах Facebook та Instagram.






