Смачні обіди з куркою на роботу: готуємо імбирно-медові стегна, котлети та ковбаску по-галицьки
Щоб зібрати повноцінний обід на роботу, не потрібно багато часу проводити на кухні. Пропонуємо вам три швидких рецепти з курятиною. Про гарніри ми також не забули!
Адже обідати треба не похапцем, а поживно та комплексно. Від цього залежить ваше самопочуття і продуктивність.
Читайте також Білок – із курятини, а клітковина – з овочів: яким має бути справді збалансоване харчування
Тож як смачно та ситно поїсти у перерві між роботою? Ми дібрали страви, які ви неодмінно захочете скуштувати на обід. Разом із ТМ "Наша Ряба Апетитна" щонайбільше за пів години ви посмажите чудову ковбаску, ніжні котлети й запечете стегенця в імбирно-медовому маринаді. Їх зручно брати із собою на роботу й дуже смачно їсти!
Курячі котлети з гречкою та салатом
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Курячі котлети з гречкою та салатом / Фото Shutterstock
– 6 курячих котлет ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 1 склянка гречки;
– 2 столові ложки вершкового масла;
– 1 – 2 помідори;
– 1 свіжий огірок;
– свіжа зелень петрушки;
– сіль;
– мелений чорний перець.
Приготування:
- Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії й обсмажте на ній котлети по 7 хвилин з кожного боку.
- Відваріть гречку в підсоленій киплячій воді до готовності (10 – 15 хвилин від моменту закипання). Готову гречку перемішайте з вершковим маслом. Залишіть її під кришкою на 5 хвилин.
- Поки котлети та гречка готуються, зробіть салат. Наріжте огірок кружальцями, а помідор часточками. Змішайте інгредієнти в окремій посудині, додавши до них олію та спеції. Покладіть гілочку свіжої петрушки.
- Кілька готових котлет покладіть до харчового контейнера, додайте гречку та салат.
Смачного!
Імбирно-медові курячі стегна з кус-кусом та розмарином
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Курячі стегна з кус-кусом / Фото Shutterstock
– упаковка курячих стегон в імбирно-медовому маринаді ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 1 склянка кус-кусу;
– листочки свіжого розмарину;
– 1 столова ложка оливкової олії.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Курячі стегна викладіть на деко, укрите харчовим пергаментом, і відправте на 30 хвилин до духовки.
- Поки стегна запікаються, закип'ятіть підсолену воду. Висипте в окріп кус-кус та перемішайте. Проваріть його 1 – 2 хвилини та вимкніть вогонь. Накрийте кришкою та запарюйте 10 хвилин.
- Додайте до каші вершкове масло та перемішайте. Викладіть кус-кус до харчового контейнера.
- Додайте курячі стегенця, прикрасьте свіжим листям розмарину.
Смачного!
Ковбаска по-галицьки з відвареною картоплею та маринованими огірками
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
Куряча ковбаска з картоплею / Фото Shutterstock
– 1 куряча ковбаска "По-галицьки" від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 100 грамів маринованих корнішонів;
– 3 – 4 картоплини;
– 1 столова ложка олії;
– 1 столова ложка вершкового масла;
– 1 столова ложка подрібненого кропу;
– сіль.
Приготування:
- Розігрійте сковорідку з олією й обсмажте на ній курячу ковбаску по 5 хвилин із кожного боку.
- Почистіть картоплю від шкірки та відваріть її у підсоленій воді до готовності (20 – 25 хвилин). Злийте воду з картоплі, додайте вершкове масло та кріп. Ретельно перемішайте інгредієнти.
- Розріжте ковбаску навпіл. Викладіть до харчового контейнера курячу ковбаску та відварену картоплю, додайте маринованих огірочків.
Смачного!