Геловін вважають найстрашнішим святом осені, тому й ласощі мають бути відповідними. Редакція 24 каналу підготувала смачні та креативні частування.

Читайте також Геловін-2020: коли і як відзначають моторошне свято

Яблука в карамелі

Це доволі простий і швидкий рецепт, а головне – він дуже сподобається не тільки дітям, а й дорослим.

Інгредієнти:

  • яблука;
  • вода 2 – 3 столові ложки;
  • 200 грамів цукру;
  • палички;
  • цукерки, шоколад для прикрашання.

Спосіб приготування

Розтоплюємо цукор у каструлі, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою. Коли цукор повністю розтав, знімаємо з вогню та додаємо воду. Перемішуємо до однорідної консистенції (за потреби можна знову поставити на вогонь).

Яблука миємо, сушимо та вставляємо дерев’яні палички. Кожне яблуко опускаємо в карамель та прикрашаємо.

яблука в карамелі
Яблука в карамелі для святкового столу / Фото ivona.bigmir.net

Мітла відьми

Ця страва готується дуже швидко, а головне – інгредієнти можна обирати як солодкі, так і солоні.

Інгредієнти для солоної мітли:

  • твердий сир;
  • солона соломка;
  • зелена цибуля.

Спосіб приготування

Твердий сир ріжемо на шматочки та робимо бахрому – ріжемо шматочок сиру до половини на смужки. Цей шматок обертаємо навколо соломинки та закріплюємо зеленою цибулею. Все – мітла готова до польоту!


Мітла може бути їстівною / Фото patee

Лякливе безе

Інгредієнти:

  • 3 яєчних білки;
  • склянка цукру;
  • дрібка лимонної кислоти;
  • шоколад для оздоблення.

Приготування

Білки збиваємо разом із цукром і лимонною кислотою, щоб утворилася густа піна. З готової маси робимо черепки, кістки та привидів. Випікаємо при температурі до 110 градусів до повного застигання (приблизно 2 години). Очі, рот робимо з розтопленого шоколаду.

Лякливе бізе
Безе готується швидко / Фото apkholding

Мумії на вашому столі

Таких мумій можна й потрібно їсти!

Інгредієнти:

  • 8 сосисок;
  • 250 грамів листкового тіста;
  • 1 яйце;
  • 16 штук чорного перцю горошком.

Приготування

Розкачуємо тісто та нарізаємо смужками товщиною по 2 сантиметри. Очищені сосиски завертаємо в тісто по спіралі. Перед випіканням змащуємо мумії яєчним жовтком і ставимо в духовку. Вставляємо горошок, як очі.


Мумії з сосисок / Фото Depositphotos

Напої

Кров’яний пунш

Що потрібно:

  • 3 склянки свіжого журавлинового соку (можна й із пакета, але свіжий краще);
  • 3 склянки газованої води;
  • 1 склянка пюре заморожених ягід;
  • подрібнений лід;
  • мед чи цукор на ваш смак.

Як приготувати

Кількість інгредієнтів розрахована на 8 порцій. У великій посудині з'єднайте сік, воду, пюре та лід. Добре змішайте.

Для оригінальної подачі можна використати гарний великий гарбуз. Зріжте верхівку та видаліть середину. Тепер у вас є чудова посудина для пуншу!


Пунш безалкогольний можна подати в гарбузі / Фото b-i-g.com.ua

Кава на Геловін

Зігріваючий і смачний напій до свята – це кава з вершками.

Інгредієнти:

  • 1 – 1,5 чайна ложка меленої кави;
  • 1-а чайна ложка цукру;
  • збиті вершки – 1- столова ложка;
  • шоколад і печиво для оздоблення.

Як приготувати

Варимо каву в турці чи кавомашині, додаємо трохи цукру. Викладаємо зверху збиті вершки, прикрашаємо шоколадом і печивом, як на фото.


Кава на Геловін / Фото pexels

Інші ідеї

Ще декілька цікавих порад, як можна оздобити святковий стіл.


Печиво у формі символів Геловіна / Фото pexels


Можна розмалювати і таким чином / Фото pexels


Екологічні трубочки для напоїв також можна прикрасити / Фото pexels

Святкування Геловіну в Україні


В Україні є свій Геловін, який має назву Велесова ніч і також відзначається в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Велесова ніч – це слов’янське язичницьке свято. Центральним персонажем у ньому виступає бог Велес, який є покровителем мистецтва, достатку, а також усього живого.

За повір'ями, у цей день максимально зближуються між собою світи живих та померлих.