Коли на вулиці спека, так і хочеться чогось холодного. Ми пропонуємо вам скористатися рецептом Лілії Цвіт та приготувати домашнє морозиво пломбір. Воно не тільки смачне, а й натуральне, адже не містить загущувачів та консервантів.

Читайте також Сміливі експерименти: готуємо тирамісу з матча

Морозиво буде готове за 3 – 4 години. До сформованої маси можна додати улюблене варення чи джем, свіжі ягоди або горішки.

Рецепт морозива пломбір

  • Час: 4 години
  • Порції: 8 (по 100 грамів)

Приготування:

  1. Холодні вершки вилийте у широку миску та збийте міксером або за допомогою кухонної машини. Коли маса стане густою, стійкою, влийте згущене молоко та ще раз збийте. Важливо не перебити масу, щоб вона не розшарувалася.
  1. Пам'ятайте, вершки та згущене молоко повинні бути з холодильника.
  1. Авторка формувала морозиво на вафлях. Для цього виріжте їх відповідної форми до посудини в якій ви будете його заморожувати. Викладіть на дно форми вафлю, далі за допомогою ложки накладіть вершкову масу. Розрівняйте все та накрийте зверху вафлею.
  1. Помістіть морозиво до морозилки на кілька годин до повного застигання. 3 – 4 години.
  1. Вийміть форму з морозивом з морозилки. Розріжте його на порційні шматки гарячим ножем та подавайте до столу.

Смачного!

Відеорецепт приготування домашнього морозива пломбір: