Коли на вулиці спека, так і хочеться чогось холодного. Ми пропонуємо вам скористатися рецептом Лілії Цвіт та приготувати домашнє морозиво пломбір. Воно не тільки смачне, а й натуральне, адже не містить загущувачів та консервантів.
Читайте також Сміливі експерименти: готуємо тирамісу з матча
Морозиво буде готове за 3 – 4 години. До сформованої маси можна додати улюблене варення чи джем, свіжі ягоди або горішки.
Рецепт морозива пломбір
- Час: 4 години
- Порції: 8 (по 100 грамів)
Приготування:
- Холодні вершки вилийте у широку миску та збийте міксером або за допомогою кухонної машини. Коли маса стане густою, стійкою, влийте згущене молоко та ще раз збийте. Важливо не перебити масу, щоб вона не розшарувалася.
- Пам'ятайте, вершки та згущене молоко повинні бути з холодильника.
- Авторка формувала морозиво на вафлях. Для цього виріжте їх відповідної форми до посудини в якій ви будете його заморожувати. Викладіть на дно форми вафлю, далі за допомогою ложки накладіть вершкову масу. Розрівняйте все та накрийте зверху вафлею.
- Помістіть морозиво до морозилки на кілька годин до повного застигання. 3 – 4 години.
- Вийміть форму з морозивом з морозилки. Розріжте його на порційні шматки гарячим ножем та подавайте до столу.
Смачного!
Відеорецепт приготування домашнього морозива пломбір: