Тирамісу – класичний десерт італійської кухні, який готують з какао, сиру маскарпоне, паличок савоярді та лікеру з кавою. Українська дієтологиня Анастасія Білоус запропонувала приготувати смачний десерт з додаванням порошку матча.

Читайте також Можна їсти губами: перевірений рецепт медовика

Цей варіант десерту відрізняться від оригіналу, щей відсутністю коров'ячих вершків. Їх авторка замінила на рослинні.

Рецепт тирамісу з матча

  • Час: 6 – 8 годин
  • Порції: 4

Приготування:

  1. З'єднайте жовтки та цукор та перемішайте до його розчинення. Заваріть їх на водяній бані при постійному помішуванні. Додайте 2 столові ложки вівсяного молока і збивайте суміш приблизно 7 хвилин, поки вона не стане однорідною. Як тільки суміш загусне і стане блідо-жовтою, залиште її повністю охолонути.


Тирамісу з матча / Фото Білоус

  1. В окремій охолодженій мисці змішайте вершки та екстракт ванілі і збивайте до стійких піків 5 – 7 хвилин.
  1. Додайте в маленьку миску 1 чайну ложку порошку матча і 2 столові ложки теплої води і перемішайте до повного розчинення. Додайте суміш до яєчної суміші і добре перемішайте. Додаємо маскарпоне в яєчну суміш та збиваємо до однорідної маси.
  1. Додаємо велику ложку збитих вершків у суміш яєчного жовтка з маскарпоне і перемішайте. Додайте залишки збитих вершків і знову перемішайте до однорідної маси.
  1. У велику миску додайте теплу воду, матча порошку і збивайте до повного розчинення порошку.
  1. Занурте печиво у матча з обох сторін. Потім додайте одну велику ложку вершкової суміші і розподіліть її по шару печива. Сформуйте тирамісу в обраному вами посуді: порційно або в загальному деко.


Тирамісу з матча / Фото Білоус

  1. Залиште 2 великі ложки кремової начинки, щоб прикрасити верхню частину торта. Накрийте десерт шаром харчової плівки і поставте в холодильник на ніч або хоча б на 6 годин.
  1. Посипте зверху пудрою матча перед подачею і насолоджуйтесь.

Смачного!