"Косичка" – чудовий пиріг для ситного сніданку або перекусу на роботу. Готується він доволі легко й сподобається кожному.

Читайте також Як бренди стають символами якості: історії успіху

Подавайте пиріг із кетчупом, хумусом чи склянкою молока.

Пиріг "Косичка"

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4


Готовий пиріг-косичка / Фото зі сторінки Яни Станішевської

  1. Для тіста з'єднайте тепле молоко з дріжджами, додайте 1 столову ложку борошна та 1 столову ложку цукру.
  1. Перемішайте інгредієнти й залиште в теплому місці на 15 хвилин. Можна накрити опару рушником або харчовою плівкою.
  1. Переходимо до замішування тіста. Додайте до опари жовтки, решту цукру та сіль.
  1. Невеличкими порціями введіть у тісто борошно.
  1. Влийте розтоплене вершкове масло й знову вимісіть тісто.
  1. Перекладіть тісто до глибокої посудини, накрийте кришкою й залиште "відпочити" на 30 хвилин.
  1. Наріжте твердий сир та шинку дрібними кубиками.
  1. Оливки наріжте кружальцями.
  1. Тонко розкачайте тісто й викладіть на нього начинку.


Формування пирога-косички / Фото зі сторінки Яни Станішевської

  1. Згорніть тісто з начинкою в рулет і залиште "відпочити" на 10 хвилин.
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  1. Розріжте рулет уздовж на три "пасма", заплетіть їх у косичку та скрутіть її так, щоб вийшов бублик.
  1. Змастіть пиріг жовтком і поставте до духовки випікатися на 45 хвилин.
  1. Готову "Косичку" подавайте до столу з улюбленим соусом.

Смачного!