"Косичка" – чудовий пиріг для ситного сніданку або перекусу на роботу. Готується він доволі легко й сподобається кожному.
Читайте також Як бренди стають символами якості: історії успіху
Подавайте пиріг із кетчупом, хумусом чи склянкою молока.
Пиріг "Косичка"
- Час: 80 хвилин
- Порції: 4
Готовий пиріг-косичка / Фото зі сторінки Яни Станішевської
- Для тіста з'єднайте тепле молоко з дріжджами, додайте 1 столову ложку борошна та 1 столову ложку цукру.
- Перемішайте інгредієнти й залиште в теплому місці на 15 хвилин. Можна накрити опару рушником або харчовою плівкою.
- Переходимо до замішування тіста. Додайте до опари жовтки, решту цукру та сіль.
- Невеличкими порціями введіть у тісто борошно.
- Влийте розтоплене вершкове масло й знову вимісіть тісто.
- Перекладіть тісто до глибокої посудини, накрийте кришкою й залиште "відпочити" на 30 хвилин.
- Наріжте твердий сир та шинку дрібними кубиками.
- Оливки наріжте кружальцями.
- Тонко розкачайте тісто й викладіть на нього начинку.
Формування пирога-косички / Фото зі сторінки Яни Станішевської
- Згорніть тісто з начинкою в рулет і залиште "відпочити" на 10 хвилин.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Розріжте рулет уздовж на три "пасма", заплетіть їх у косичку та скрутіть її так, щоб вийшов бублик.
- Змастіть пиріг жовтком і поставте до духовки випікатися на 45 хвилин.
- Готову "Косичку" подавайте до столу з улюбленим соусом.
Смачного!