13 вересня,
15:41
Смачний рецепт маринованих баклажанів на зиму
Джерело:
інстаграм Лізи ГлінськоїЦіни на улюблені овочі стрімко поповзли вниз, а це означає, що настав час робити смачні заготовки та закуски з них. Талановита кулінарка Ліза Глінська поділилася з читачами рецептом смачної закуски з баклажанів.
Щоб приготувати мариновані баклажани вам не потрібно годинами стояти на кухні. Цей рецепт смачної закуски готується доволі швидко, адже маринувати вони будуть без вашої участі.
Читайте також Збираємось на осінній пікнік: корисні поради для вдалого відпочинку
Рецепт маринованих баклажанів
- Час: 5 годин
- Порції: 4
Мариновані баклажани / Фото зі сторінки Лізи Глінської
– 1 кг баклажанів;
– 1,5 л води;
– 10 г солі (1 ч. л. з гіркою);
Приготування:
- Наріжте баклажани середніми шматками та посипте сіллю.
- Залийте все водою та відправте на середній вогонь. Доведіть овочі до кипіння та варіть 10 – 15 хвилин.
- Злийте воду з баклажанів.
– 1 л води;
– 25 г солі;
– 40 г цукру;
– 60 мл олії;
– 70 мл оцту;
– 20 горошин чорного перцю горошком;
– 3 – 8 зубчиків часнику;
– 2 г хмелі-сунелі.
- Змішайте воду, цукор та сіль на ваш смак. Перемішуйте маринад доки в ньому не розчинять всі інгредієнти.
- Додайте хмелі-сунелі, оцет, чорний перець горошком, олію та подрібнений часник та перемішайте.
- Залийте готовим маринадом баклажани, закрийте шаром харчової плівки та відправте в холодильник на 3 години.
- Зніміть плівку з баклажанів, перемішайте та перекладіть в миску.
- Наріжте до маринованих баклажанів кінзу та кріп, знову перемішайте та подавайте до столу. Смачного!