Лишень уявіть: найчистіше повітря, теплий плед на плечах, чашка гарячого чаю, хрумкі ковбаски щойно з мангала від "Апетитної" і вражаючі краєвиди довкола... М-м-м…

До теми Ідеальна курочка на мангалі: як не зіпсувати страву

А щоб вилазка на природу залишила по собі найтепліші спогади, її треба як слід організувати. Проте не хвилюйтесь: для цього не знадобиться багато часу та зусиль. Лише кілька простих кроків – і вся ваша компанія насолоджуватиметься неймовірним відпочинком!

1. Дбаємо про комфорт та безпеку

Осінній пікнік потребує ретельнішої підготовки, аніж літній. Восени завжди є ризик переохолодження: вологість повітря зростає, і часто навіть у найтихішу погоду може здійнятися поривчастий вітер. Тож без теплого одягу на природі не обійтись. Якщо плануєте відпочити в межах міста, то прихопіть із собою головний убір та теплий пуловер. А якщо збираєтеся за місто, до лісу чи на берег озера – не буде зайвим додати до пікнікового гардероба ще й дощовик та куртку.

Важливо! Перш ніж вирушити на пікнік, уважно вивчіть прогноз погоди: раптом насувається злива з грозою!

2. Складаємо сезонне меню

Найочікуваніша частина пікніка – смачна трапеза на свіжому повітрі. Незаперечною перевагою осінніх вилазок є можливість узяти із собою практично будь-які продукти. Восени вже немає такої спеки, як улітку, тож навіть делікатні продукти не встигнуть зіпсуватися. Сміливо беріть на пікнік курочку, ковбаски, улюблені овочі, ну й, звісно, зелень та фрукти. Напої – на ваш смак: покладіть у сумку термос із гарячим чаєм чи кавою, пляшку з питною водою чи пакет із соком.

На осінній пікнік можна брати будь-які продукти / Фото Shutterstock

На свіжому повітрі апетит нагулюється дуже швидко. Перш ніж приготується на мангалі основна страва, ви точно зголоднієте. Тож у пригоді стануть канапки, горішки та інші корисні снеки. Зі швидким перекусом ваша компанія спокійно дочекається соковитого шашличка чи смажених хрустких ковбасок.

Хрумкі курячі ковбаски – ідеальний вибір для пікніка / Фото Shutterstock

Із ТМ "Наша Ряба Апетитна" вам залишається лише визначитися, що саме приготувати на мангалі. Утім, із таким розмаїтим вибором це ще той квест:

  • шашлик – з філе "Зелень та цибуля" або з м’яса стегна "Томат та базилік",
  • крильця – в соєво-медовому маринаді, "Солодкий чилі", "Аперо" у вишневому маринаді, "Макао" з травами та часником,
  • гомілки "Делі" зі спецією карі,
  • стегна – "Айдахо" в томатному чи імбирно-медовому маринаді,
  • ковбаски курячі – "Барбекю" та "По-галицьки"

Обирайте свій смак або ж міксуйте різні, скликайте рідних та друзів і насолоджуйтесь надзвичайно смачною та поживною стравою за лічені хвилини!

Курячі ковбаски від ТМ "Наша Ряба Апетитна" / Фото 24 канал

3. Обираємо приладдя та спорядження

Найважливіший момент в організації пікніка – вибір спорядження та необхідного приладдя. Осінньої пори для комфортного відпочинку на природі вам знадобляться:

  • парасоля;
  • розкладні столик та стільці;
  • туристичні килимки/пледи;
  • скатертина з водонепроникного матеріалу;
  • столові прибори;
  • шампури, решітка, мангал та дрова для розпалювання;
  • серветки чи рушнички;
  • сірники та сухий спирт;
  • аптечка з найнеобхіднішими засобами (джгут, медичний спирт, вата, бинти, лейкопластир, знеболювальне, жарознижувальне, від отруєння);

Ну й, звичайно, пакети для сміття. Після вас на природі має бути чисто!

4. Створюємо атмосферу

Щоб відпочинок подарував незабутні емоції, заздалегідь продумайте розваги. Для цього чудово підійдуть настільні ігри, гітару, фризбі, бадмінтон. А якщо вам до вподоби спокійний відпочинок, то – улюблені книжки. І не забудьте про фотокамеру, щоб зафіксувати найяскравіші миті.

Зафіксуйте найяскравіші миті / Фото Shutterstock

Тож збирайте компанію, беріть із собою курочку ТМ "Наша Ряба Апетитна" й найближчого вікенда рушайте на пікнік!