Курятина – ідеальний продукт для перших страв. А тим паче в осінньо-зимовий період, коли наш організм так потребує поживних речовин. Адже куряче м'ясо багате на білки, вітаміни групи В, а також містить залізо, цинк, кобальт, селен та фосфор.
До теми Корисне осіннє меню: топ-3 страви, які варто додати в раціон
Тож ми дібрали для вас 3 рецепти неймовірно смачних супів із курочки, які стануть чудовим доповненням до вашого щоденного меню.
Курячий бульйон
Рецепт курячого бульйону / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
Приготування:
- Промиваємо тушку та кладемо у глибоку каструлю. Заливаємо водою та ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до слабкого та знімаємо пінку ситом. Чекаємо, поки закипить.
- Тим часом розрізаємо моркву та корінь петрушки вздовж, очищуємо корінь селери та роздавлюємо часник пласкою стороною леза ножа. Додаємо до бульйону та варимо близько години.
- Далі виймаємо тушку та овочі з бульйону, проціджуємо все через сито.
- Коли тушка охолоне, знімаємо м'ясо з кісток та кладемо його у проціджений бульйон. Солимо та доводимо до кипіння. Посипаємо подрібненою зеленню та розливаємо у тарілки.
- Смачного!
Суп із курячими фрикадельками
Рецепт супу з курячими фрикадельками / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
Приготування:
- Викладаємо фарш у миску, додаємо половину подрібненої цибулі, яйце, сіль, перець та ретельно вимішуємо.
- Виливаємо олію на розігріту на середньому вогні сковороду та обсмажуємо решту цибулі впродовж 2 хвилин. Далі додаємо моркву та обсмажуємо ще 3 хвилини.
- Наливаємо воду у каструлю, ставимо на середній вогонь та доводимо до кипіння.
- Додаємо до киплячої води промитий рис та картоплю, нарізану середніми кубиками. Закриваємо кришку та варимо впродовж 15 хвилин на слабкому вогні.
- Тим часом формуємо маленькі фрикадельки. Додаємо фрикадельки, тушковані моркву з цибулею, сіль, перець та лаврові листки у каструлю з картоплею та рисом. Варимо суп ще 10 хвилин.
- Знімаємо суп з вогню, посипаємо подрібненими кропом з петрушкою та подаємо.
- Смачного!
Овочевий суп з куркою
Рецепт овочевого супу з куркою / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
Приготування:
- Кладемо курячі стріпси у миску, солимо, перчимо та ретельно перемішуємо. Залишаємо на 15 хвилин.
- Тим часом очищуємо овочі. Нарізаємо цибулю маленькими кубиками, а картоплю, кабачок, моркву та перець – середніми кубиками.
- Виливаємо олію на розігріту сковороду, висипаємо цибулю та обсмажуємо на середньому вогні впродовж 2 хвилин. Далі додаємо моркву та тушкуємо ще 5 хвилин під кришкою.
- Виливаємо бульйон у каструлю та доводимо до кипіння. Додаємо картоплю та варимо близько 15 хвилин. Далі додаємо тушковані цибулю з морквою, нарізаний солодкий перець, кабачок, горошок та проварюємо впродовж 5 хвилин.
- Після цього додаємо в суп курячі стріпси, солимо та варимо ще 10 хвилин.
- Знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою та залишаємо на 10 хвилин.
- Перед подачею посипаємо подрібненою зеленню.
Смачного!