Смачний спосіб зігрітися: 3 рецепти супів із курки, які сподобаються всій родині

25 листопада 2021, 16:38
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Восени та взимку без супу з курочкою не обійтися, адже він не лише чудово смакує, але й добре насичує та зігріває. А ще – у ньому безліч вітамінів та корисних мікроелементів, які особливо потрібні у сезон холодів.

Курятина – ідеальний продукт для перших страв. А тим паче в осінньо-зимовий період, коли наш організм так потребує поживних речовин. Адже куряче м'ясо багате на білки, вітаміни групи В, а також містить залізо, цинк, кобальт, селен та фосфор.

До теми Корисне осіннє меню: топ-3 страви, які варто додати в раціон

Тож ми дібрали для вас 3 рецепти неймовірно смачних супів із курочки, які стануть чудовим доповненням до вашого щоденного меню.

Курячий бульйон

Рецепт курячого бульйону / Фото Shutterstock

Інгредієнти:

– 1 куряча тушка від ТМ "Наша Ряба";
– 2 літри води;
– 1 чайна ложка чорного перцю горошком;
– 1 середня морквина;
– 2 зубчики часнику;
– чверть кореня селери;
– корінь петрушки;
– 3 – 4 лаврових листки;
– подрібнена зелень;
– сіль на ваш смак.

Приготування:

  1. Промиваємо тушку та кладемо у глибоку каструлю. Заливаємо водою та ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до слабкого та знімаємо пінку ситом. Чекаємо, поки закипить.
  2. Тим часом розрізаємо моркву та корінь петрушки вздовж, очищуємо корінь селери та роздавлюємо часник пласкою стороною леза ножа. Додаємо до бульйону та варимо близько години.
  3. Далі виймаємо тушку та овочі з бульйону, проціджуємо все через сито.
  4. Коли тушка охолоне, знімаємо м'ясо з кісток та кладемо його у проціджений бульйон. Солимо та доводимо до кипіння. Посипаємо подрібненою зеленню та розливаємо у тарілки.
  5. Смачного!

Суп із курячими фрикадельками

Рецепт супу з курячими фрикадельками / Фото Shutterstock

Інгредієнти:

– 400 грамів курячого фаршу "Філейний" від ТМ "Наша Ряба";
– 2 літри води;
– 1 яйце;
– 140 грамів подрібненої моркви;
– 250 грамів подрібненої цибулі;
– 300 грамів картоплі;
– 2 столові ложки рису;
– 2 столові ложки олії;
– пучок петрушки з кропом;
– сіль, перець на ваш смак.

Приготування:

  1. Викладаємо фарш у миску, додаємо половину подрібненої цибулі, яйце, сіль, перець та ретельно вимішуємо.
  2. Виливаємо олію на розігріту на середньому вогні сковороду та обсмажуємо решту цибулі впродовж 2 хвилин. Далі додаємо моркву та обсмажуємо ще 3 хвилини.
  3. Наливаємо воду у каструлю, ставимо на середній вогонь та доводимо до кипіння.
  4. Додаємо до киплячої води промитий рис та картоплю, нарізану середніми кубиками. Закриваємо кришку та варимо впродовж 15 хвилин на слабкому вогні.
  5. Тим часом формуємо маленькі фрикадельки. Додаємо фрикадельки, тушковані моркву з цибулею, сіль, перець та лаврові листки у каструлю з картоплею та рисом. Варимо суп ще 10 хвилин.
  6. Знімаємо суп з вогню, посипаємо подрібненими кропом з петрушкою та подаємо.
  7. Смачного!

Овочевий суп з куркою

Рецепт овочевого супу з куркою / Фото Shutterstock

Інгредієнти:

– 1,5 літра курячого бульйону;
– 500 грамів курячих стріпсів від ТМ "Наша Ряба";
– 3 картоплини;
– 1 середня морквина;
– 1 середня цибулина;
– 1 кабачок;
– 1 склянка консервованого горошку;
– 1 солодка перчина;
– 2 столові ложки олії;
– подрібнена зелень;


– сіль, перець на ваш смак.

Приготування:

  1. Кладемо курячі стріпси у миску, солимо, перчимо та ретельно перемішуємо. Залишаємо на 15 хвилин.
  2. Тим часом очищуємо овочі. Нарізаємо цибулю маленькими кубиками, а картоплю, кабачок, моркву та перець – середніми кубиками.
  3. Виливаємо олію на розігріту сковороду, висипаємо цибулю та обсмажуємо на середньому вогні впродовж 2 хвилин. Далі додаємо моркву та тушкуємо ще 5 хвилин під кришкою.
  4. Виливаємо бульйон у каструлю та доводимо до кипіння. Додаємо картоплю та варимо близько 15 хвилин. Далі додаємо тушковані цибулю з морквою, нарізаний солодкий перець, кабачок, горошок та проварюємо впродовж 5 хвилин.
  5. Після цього додаємо в суп курячі стріпси, солимо та варимо ще 10 хвилин.
  6. Знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою та залишаємо на 10 хвилин.
  7. Перед подачею посипаємо подрібненою зеленню.

Смачного!