Ніщо так не смакує, як домашня випічка. Українська блогерка Яна Станішевська поділилася з читачами на своїй інстаграм-сторінці рецептом смугастого кексу з шоколадом та гарбузом.

Читайте також Антибіотики, гормони росту, "наколювання": як обрати курятину без шкідливих домішок

Він не потребує особливих кулінарних навичок і завжди тішить результатом.

Рецепт смугастого (мармурового) кексу

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 4


Смугастий кекс / Фото Яни Станішевської

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 165 градусів.
  1. Змастіть форму для кексу вершковим маслом.
  1. Для шоколадного тіста в окремій посудині змішайте всі сухі інгредієнти.
  1. Збийте масло з цукром, по одному додайте яйця. Влийте сметану та перемішайте.
  1. Всипте сухі інгредієнти й перемішайте тісто до однорідної консистенції.
  1. Для гарбузового тіста змішайте гарбузове пюре з цукром, яйцями та олією, додайте цедру апельсина.
  1. Змішайте всі сухі інгредієнти й додайте до суміші. Обережно перемішайте ложкою до однорідної консистенції тіста.
  1. Вилийте до форми спершу шоколадне тісто, далі – гарбузове.


Смугастий кекс / Фото Яни Станішевської

  1. Відправте смугастий кекс до духовки на 60 хвилин.
  1. Готовий десерт вийміть із форми і залиште охолоджуватися на решітці.
  1. Полийте кекс карамеллю, розтопленим шоколадом або улюбленим сиропом і подавайте до столу.

Смачного!