Ніщо так не смакує, як домашня випічка. Українська блогерка Яна Станішевська поділилася з читачами на своїй інстаграм-сторінці рецептом смугастого кексу з шоколадом та гарбузом.
Читайте також Антибіотики, гормони росту, "наколювання": як обрати курятину без шкідливих домішок
Він не потребує особливих кулінарних навичок і завжди тішить результатом.
Рецепт смугастого (мармурового) кексу
- Час: 80 хвилин
- Порції: 4
Смугастий кекс / Фото Яни Станішевської
Приготування:
- Розігрійте духовку до 165 градусів.
- Змастіть форму для кексу вершковим маслом.
- Для шоколадного тіста в окремій посудині змішайте всі сухі інгредієнти.
- Збийте масло з цукром, по одному додайте яйця. Влийте сметану та перемішайте.
- Всипте сухі інгредієнти й перемішайте тісто до однорідної консистенції.
- Для гарбузового тіста змішайте гарбузове пюре з цукром, яйцями та олією, додайте цедру апельсина.
- Змішайте всі сухі інгредієнти й додайте до суміші. Обережно перемішайте ложкою до однорідної консистенції тіста.
- Вилийте до форми спершу шоколадне тісто, далі – гарбузове.
Смугастий кекс / Фото Яни Станішевської
- Відправте смугастий кекс до духовки на 60 хвилин.
- Готовий десерт вийміть із форми і залиште охолоджуватися на решітці.
- Полийте кекс карамеллю, розтопленим шоколадом або улюбленим сиропом і подавайте до столу.
Смачного!