Смугастий кекс: випічка з гарбузом та шоколадом, яка виходить завжди

Джерело:
інстаграм Яни СтанішевськоїОбов'язково приготуйте цей мармуровий кекс. Його смачно їсти й дуже легко готувати. Авторка рецепта запевняє, що десерт вийде у вас з першого разу!
Ніщо так не смакує, як домашня випічка. Українська блогерка Яна Станішевська поділилася з читачами на своїй інстаграм-сторінці рецептом смугастого кексу з шоколадом та гарбузом.
Читайте також Антибіотики, гормони росту, "наколювання": як обрати курятину без шкідливих домішок
Він не потребує особливих кулінарних навичок і завжди тішить результатом.
Рецепт смугастого (мармурового) кексу
- Час: 80 хвилин
- Порції: 4
Смугастий кекс / Фото Яни Станішевської
Інгредієнти для шоколадного тіста:
– 100 г вершкового масла;
– 200 г цукру;
– 2 курячих яйця;
– 2 ст. л. сметани;
– 3 ст. л. какао;
– 220 г борошна;
– 1 ч. л. розпушувача;
– ¼ ч. л. соди;
– ванільний цукор;
– сіль.
Для гарбузового тіста:
– 200 г гарбузового пюре;
– 120 г цукру;
– 2 курячих яйця;
– 80 мл олії;
– цедра апельсина;
– 250 г борошна;
– 1 ч. л. розпушувача;
– ¼ ч. л. соди;
– дрібка солі.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 165 градусів.
- Змастіть форму для кексу вершковим маслом.
- Для шоколадного тіста в окремій посудині змішайте всі сухі інгредієнти.
- Збийте масло з цукром, по одному додайте яйця. Влийте сметану та перемішайте.
- Всипте сухі інгредієнти й перемішайте тісто до однорідної консистенції.
- Для гарбузового тіста змішайте гарбузове пюре з цукром, яйцями та олією, додайте цедру апельсина.
- Змішайте всі сухі інгредієнти й додайте до суміші. Обережно перемішайте ложкою до однорідної консистенції тіста.
- Вилийте до форми спершу шоколадне тісто, далі – гарбузове.
Смугастий кекс / Фото Яни Станішевської
- Відправте смугастий кекс до духовки на 60 хвилин.
- Готовий десерт вийміть із форми і залиште охолоджуватися на решітці.
- Полийте кекс карамеллю, розтопленим шоколадом або улюбленим сиропом і подавайте до столу.
Смачного!