Крок місьє — традиційний варіант французького сніданку, який складається з тостового хліба, шинки та багато сиру. Існує ще крок мадам, це теж варіант ситного сніданку, але до останнього додають ще підсмажене яйце.

Читайте також Галета та салат з кіноа: готуємо хелсі страви зі спаржі

Ектор Хміенес-Браво поділився з читачами рецептом улюбленого сніданку крок місьє, щоправда, шеф-кухар зізнався, що він готує для цієї страви особливий соус бешамель. Вся таємниця у сиру моцарела, який він додає до соусу та додатково посипає його ще на вже сформований тост перед випіканням.

Рецепт сніданку крок місьє

  • Час: 10 хвилин
  • Порції: 1

Приготування:

  1. На грубій тертці натріть сир моцарела. Для цієї страви краще обирати моцарелу шматком, а не кулькою в розсолі.
  1. Підготуйте тостовий хліб. Шинку наріжте тонкими скибками. Викладіть на один шматочок хліба трішки сиру, два шматки шинки та знову трішки сиру.
  1. Накрийте все іншим шматком хліба та трішки притисніть.
  1. Розігрійте сковорідку з вершковим маслом та обсмажте тост з обох сторін кілька хвилин. Важливо, щоб утворилася золотиста скоринка.
  1. Приготуйте соус бешамель. У сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте борошно та одразу перемішайте.
  1. Влийте молоко та активно перемішуйте соус вінчиком, щоб не утворилися грудочки. Присмачте бешамель сіллю та меленим чорним перцем та додайте трішки сиру моцарела.
  1. Коли сир розтане, а соус стане однорідним – він готовий.
  1. Викладіть на деко шар пергаменту для випікання або харчову фольгу, зверху покладіть тост. Полийте його соусом бешамель та знову посипте натертим сиром.
  1. Розігрійте духовку на максимальній температурі, запікайте крок місьє 2 – 3 хвилини. Важливо, щоб утворилася рум'яна скоринка.
  1. Доки тост запікається, наріжте свіжу улюблену зелень дрібно-дрібно. Перед подачею страви до столу, рясно посипте її зеленню. Смачного!