Сніданок від шефа: готуємо крок місьє за рецептом Ектора Хіменеса-Браво
14 червня 2022,
10:27
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Ектора Хіменеса-БравоЛюбите снідати ситно та смачно? Французький сніданок крок місьє – страва, яка закохає вас з першого шматочка, але обережно з фігурою!
Крок місьє — традиційний варіант французького сніданку, який складається з тостового хліба, шинки та багато сиру. Існує ще крок мадам, це теж варіант ситного сніданку, але до останнього додають ще підсмажене яйце.
Читайте також Галета та салат з кіноа: готуємо хелсі страви зі спаржі
Ектор Хміенес-Браво поділився з читачами рецептом улюбленого сніданку крок місьє, щоправда, шеф-кухар зізнався, що він готує для цієї страви особливий соус бешамель. Вся таємниця у сиру моцарела, який він додає до соусу та додатково посипає його ще на вже сформований тост перед випіканням.
Рецепт сніданку крок місьє
- Час: 10 хвилин
- Порції: 1
– 2 скибки тостового хліба;
– 300 грамів сиру моцарела;
– 50 грамів шинки;
– 30 грамів вершкового масла;
– 20 грамів борошна;
– 100 мілілітрів молока;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– улюблена зелень на декор.
Приготування:
- На грубій тертці натріть сир моцарела. Для цієї страви краще обирати моцарелу шматком, а не кулькою в розсолі.
- Підготуйте тостовий хліб. Шинку наріжте тонкими скибками. Викладіть на один шматочок хліба трішки сиру, два шматки шинки та знову трішки сиру.
- Накрийте все іншим шматком хліба та трішки притисніть.
- Розігрійте сковорідку з вершковим маслом та обсмажте тост з обох сторін кілька хвилин. Важливо, щоб утворилася золотиста скоринка.
- Приготуйте соус бешамель. У сотейнику розтопіть вершкове масло, додайте борошно та одразу перемішайте.
- Влийте молоко та активно перемішуйте соус вінчиком, щоб не утворилися грудочки. Присмачте бешамель сіллю та меленим чорним перцем та додайте трішки сиру моцарела.
- Коли сир розтане, а соус стане однорідним – він готовий.
- Викладіть на деко шар пергаменту для випікання або харчову фольгу, зверху покладіть тост. Полийте його соусом бешамель та знову посипте натертим сиром.
- Розігрійте духовку на максимальній температурі, запікайте крок місьє 2 – 3 хвилини. Важливо, щоб утворилася рум'яна скоринка.
- Доки тост запікається, наріжте свіжу улюблену зелень дрібно-дрібно. Перед подачею страви до столу, рясно посипте її зеленню. Смачного!