Сніданок за 5 хвилин: рецепт легендарного американського сендвіча флаффернаттер

4 жовтня 2021, 11:27
Читать новость на русском

Сендвіч флаффернаттер – це справжня американська класика: ситно, жирно та солодко. Ця страва набула популярності в США у 1917 році кухарем Арчибальтом Куері. Він спершу винайшов рідкий крем з зефіру, а далі об'єднав його з тостами та арахісовою пастою.

Готові до найсмачнішого сендвіча у вашому житті? Це без сумніву буде саме флаффернаттер! Справжній американський сендвіч складається з шару арахісової пасти та зефіру. Смакота!

Читайте також Державна підтримка та нові закони: що чекає на бджолярів в Україні – підсумки дискусії

Рецепт сендвіча флаффернаттер

  • Час: 5 хвилин 
  • Порції: 1


Сендвіч флаффернаттер / Фото Сertified pastry aficionado

Інгредієнти:
 – 2 ч. л. арахісової пасти;
 – 2 шматки тостового хліба;
 – 2 ч. л. кремового зефіру.

Приготування:

  1. Підсушіть хліб у тостері або в духовці до хрумкої скоринки. Якщо ви залишите його м'яким, смак від цього не погіршає.


Сендвіч флаффернаттер / Фото Сertified pastry aficionado

  1. Один шматок хліба намажте арахісовою пастою.
  1. Інший шматочок хліба намажте кремовим зефіром.


Сендвіч флаффернаттер / Фото Сertified pastry aficionado

  1. З'єднайте два шматочки хліба та розріжте їх по діагоналі. Сендвіч готовий. Смачного!

Поради до приготування

  • Не намазуйте на один шматок хліба одразу дві намазанки, адже з кремовим зефіром виникнуть труднощі – він наноситиметься нерівномірно.
  • Для приготування сендвічу можна обрати як класичну арахісову пасту, так і з різними смаками: з шоколадом, медом, кранч чи з горішками.


    Арахісова паста / Фото Сertified pastry aficionado
     
  • Між двома шматками тостів можна покласти нарізані банани або інші улюблені ягоди.
  • Кремовий зефір можна замінити звичайним, але тоді слід нагріти тост.