2 листопада,
22:41
Як приготувати соковиту курочку: небанальні рецепти для вечері
Вважаєте смажену курку буденною стравою? Але вдало дібрані допоміжні інгредієнти зроблять її окрасою будь-якого столу. Секрет божественної курки – у якісній птиці та правильних присмаках.
Рецептів курки існує стільки, що навряд чи це м'ясо колись набридне. Адже до знайомої страви завжди можна додати свіжі нотки.
Актуально Корисне осіннє меню: топ-3 страви, які варто додати в раціон
Роблять це свіжі приправи й щоразу новий маринад.
Курка в гострому маринаді
Час: 1,5 години
Порцій: 4
Соковита страва / Фото unsplash
Інгредієнти:
- 1 куряча тушка;
- 2 зубчики часнику;
- 2 столові ложки меду;
- 1 столова ложка перцю чилі;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- сіль, свіжомелений перець – на ваш смак.
Приготування:
- Змішайте головні інгредієнти для маринаду: дрібно нарізаний часник, паприку, мед і олію.
- Курку очистіть від плівки та розріжте навпіл. Кожну частину посипте сіллю, перцем і натріть маринадом.
- Залиште м'ясо маринуватися щонайменше на 30 хвилин.
- Розігрійте духовку до 190°C і запікайте м’ясо близько 50 хвилин, поки шкірка не стане золотистою.
- Подавайте курку з йогуртовим соусом.
Соковита курка, запечена з часником
Час: 1,5 години
Порцій: 4
Чудова страва / Фото unsplash
Інгредієнти:
- 1 курка;
- 1 гілочка розмарину;
- ½ лимона;
- 3 столові ложки оливкової олії;
- морська сіль – на ваш смак;
- 80 грамів вершкового масла;
- 30 мілілітрів виноградного винного оцту;
- 3 головки часнику.
Приготування:
- Ретельно вимийте та обсушіть курячу тушку.
- Нафаршируйте її розмарином і лимоном.
- Натріть курку оливковою олією та сіллю.
- Покладіть тушку грудкою догори на деко, накрийте алюмінієвою фольгою й поставте запікатися до духовки при 200 градусах на 50 хвилин.
- За цей час розтопіть вершкове масло і змішайте його з оцтом.
- Часник розділіть на зубчики й через пів години випікання додайте його на деко поруч із запеченою куркою.
- Після першого етапу запікання зніміть фольгу, полийте м’ясо підготовленим маслом і оцтом і накрийте фольгою лише ніжки.
- Запікайте курку ще 30 хвилин. Якщо після цього часу шкірка не стала золотисто-коричневою, зніміть фольгу і запікайте її не накритою ще 10 хвилин.
- Дістаньте м’ясо з духовки, переверніть курячу грудку вниз, полийте соусом і накрийте алюмінієвою фольгою. Дайте страві трішки "відпочити".
- Подавайте курятину з запеченим часником.