Рецептів курки існує стільки, що навряд чи це м'ясо колись набридне. Адже до знайомої страви завжди можна додати свіжі нотки.

Актуально Корисне осіннє меню: топ-3 страви, які варто додати в раціон

Роблять це свіжі приправи й щоразу новий маринад.

Курка в гострому маринаді

Час: 1,5 години
Порцій: 4


Соковита страва / Фото unsplash

Інгредієнти:

  • 1 куряча тушка;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки меду;
  • 1 столова ложка перцю чилі;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • сіль, свіжомелений перець – на ваш смак.

Приготування:

  1. Змішайте головні інгредієнти для маринаду: дрібно нарізаний часник, паприку, мед і олію.
  2. Курку очистіть від плівки та розріжте навпіл. Кожну частину посипте сіллю, перцем і натріть маринадом.
  3. Залиште м'ясо маринуватися щонайменше на 30 хвилин.
  4. Розігрійте духовку до 190°C і запікайте м’ясо близько 50 хвилин, поки шкірка не стане золотистою.
  5. Подавайте курку з йогуртовим соусом.

Соковита курка, запечена з часником

Час: 1,5 години
Порцій: 4


Чудова страва / Фото unsplash

Інгредієнти:

  • 1 курка;
  • 1 гілочка розмарину;
  • ½ лимона;
  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • морська сіль – на ваш смак;
  • 80 грамів вершкового масла;
  • 30 мілілітрів виноградного винного оцту;
  • 3 головки часнику.

Приготування:

  1. Ретельно вимийте та обсушіть курячу тушку.
  2. Нафаршируйте її розмарином і лимоном.
  3. Натріть курку оливковою олією та сіллю.
  4. Покладіть тушку грудкою догори на деко, накрийте алюмінієвою фольгою й поставте запікатися до духовки при 200 градусах на 50 хвилин.
  5. За цей час розтопіть вершкове масло і змішайте його з оцтом.
  6. Часник розділіть на зубчики й через пів години випікання додайте його на деко поруч із запеченою куркою.
  7. Після першого етапу запікання зніміть фольгу, полийте м’ясо підготовленим маслом і оцтом і накрийте фольгою лише ніжки.
  8. Запікайте курку ще 30 хвилин. Якщо після цього часу шкірка не стала золотисто-коричневою, зніміть фольгу і запікайте її не накритою ще 10 хвилин.
  9. Дістаньте м’ясо з духовки, переверніть курячу грудку вниз, полийте соусом і накрийте алюмінієвою фольгою. Дайте страві трішки "відпочити".
  10. Подавайте курятину з запеченим часником.