Солодкий перець в медово-бальзамічному маринаді з розмарином: рецепт Євгена Грибеника

7 жовтня 2021, 11:41
Читать новость на русском

Осінь — час дивувати близьких поєднанням простих інгредієнтів у вишукані страви. Талановитий український шеф-кухар Євген Грибеник поділився з читачами рецептом маринованих солодких перців, які ви можете приготувати без будь-яких складнощів.

Щоб приготувати цю смачну закуску вам потрібно мінімум продуктів та трішки часу. Солодкий маринований перець поєднується абсолютно зі всіма стравами, але найсмачніше його подавати з курочкою та картопелькою.

Читайте також Новий рекорд: у Києві приготують найбільшу шаурму України – скуштувати страву зможе кожен охочий

Солодкий перець в медово-бальзамічному маринаді з розмарином: рецепт

  • Час підготовки: 30 хвилин
  • Час приготування: 60 – 90 хвилин
  • Порції: 2 – 4


Солодкий перець в маринаді / Фото Євгена Грибеника

Інгредієнти:
 – 1 кг солодкого перцю;
 – 3 ст. л. меду;
 – 2 ст. л. оливкової олії;
 – 1 ст. л. бальзамічного оцту;
 – ½ гілочки розмарину;
 – сіль.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  1. Ретельно помийте солодкий перець водою. Запікайте його в духовці цілком близько 20 хвилин.


Солодкий перець в маринаді / Фото Євгена Грибеника

  1. Охолодіть перець та зніміть з нього шкірку. Видаліть зернятка та плодоніжки.
  1. Наріжте солодкий перець соломкою та перекладіть в миску.

  1. Посоліть його та перемішайте.


Солодкий перець в маринаді / Фото Євгена Грибеника

  1. На середньому вогні розігрійте олію в каструлі та додайте мед і розмарин. Доведіть суміш до кипіння та зніміть з плити.
  1. Додайте бальзамічний оцет та перемішайте.


Солодкий перець в маринаді / Фото Євгена Грибеника

  1. Залийте готовим маринадом перець та залишіть його на 60 – 90 хвилин.
  1. Маринований перчик готовий до вживання. Смачного!