Солодкий перець в медово-бальзамічному маринаді з розмарином: рецепт Євгена Грибеника
Джерело:
інстаграм Євгена ГрибеникаОсінь — час дивувати близьких поєднанням простих інгредієнтів у вишукані страви. Талановитий український шеф-кухар Євген Грибеник поділився з читачами рецептом маринованих солодких перців, які ви можете приготувати без будь-яких складнощів.
Щоб приготувати цю смачну закуску вам потрібно мінімум продуктів та трішки часу. Солодкий маринований перець поєднується абсолютно зі всіма стравами, але найсмачніше його подавати з курочкою та картопелькою.
Читайте також Новий рекорд: у Києві приготують найбільшу шаурму України – скуштувати страву зможе кожен охочий
Солодкий перець в медово-бальзамічному маринаді з розмарином: рецепт
- Час підготовки: 30 хвилин
- Час приготування: 60 – 90 хвилин
- Порції: 2 – 4
Солодкий перець в маринаді / Фото Євгена Грибеника
– 1 кг солодкого перцю;
– 3 ст. л. меду;
– 2 ст. л. оливкової олії;
– 1 ст. л. бальзамічного оцту;
– ½ гілочки розмарину;
– сіль.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Ретельно помийте солодкий перець водою. Запікайте його в духовці цілком близько 20 хвилин.
Солодкий перець в маринаді / Фото Євгена Грибеника
- Охолодіть перець та зніміть з нього шкірку. Видаліть зернятка та плодоніжки.
- Наріжте солодкий перець соломкою та перекладіть в миску.
- Посоліть його та перемішайте.
Солодкий перець в маринаді / Фото Євгена Грибеника
- На середньому вогні розігрійте олію в каструлі та додайте мед і розмарин. Доведіть суміш до кипіння та зніміть з плити.
- Додайте бальзамічний оцет та перемішайте.
Солодкий перець в маринаді / Фото Євгена Грибеника
- Залийте готовим маринадом перець та залишіть його на 60 – 90 хвилин.
- Маринований перчик готовий до вживання. Смачного!