І солодко, і корисно: ніжний домашній зефір, перед яким неможливо встояти
24 січня 2022,
21:17
Читать новость на русском
Після свят час трохи перепочити від важких страв і привести себе у форму. І для цього не обов'язково відмовлятися від солодкого. У нашому зефірі – ані грама цукру!
Трішки зусиль – і ви отримаєте фантастичний домашній зефір, який смакує і з чаєм, і просто так. Адже, на відміну від магазинного, він у міру солодкий.
Читайте також Легкі та поживні сніданки для всієї родини: 4 простих рецепти з курочкою
Прості інгредієнти, нескладні маніпуляції, ззавжди чудовий результат – що ще потрібно ласунам?
Рецепт домашнього дієтичного зефіру
Час: 30 хвилин
Порцій: 4
Неперевершений смак / Фото Pixabay
Інгредієнти
- 3 великих яблука;
- 2 яйця;
- мед – на ваш смак;
- 10 грамів агар-агару;
- ½ склянки води.
Приготування:
- Розрізаємо яблука навпіл. Серцевину виймаємо, кладемо яблука у форму для запікання. Відправляємо до духовки, щоб яблука зм'якли.
- Знімаємо з яблук шкірку та перетираємо м'якоть на пюре. Змішуємо з медом.
- Збиваємо білки до високих піків. Поступово додаємо до білків пюре, не перестаючи їх збивати.
- Розводимо у воді агар-агар і ставимо на вогонь. Доводимо суміш до кипіння. Кип'ятимо 2 хвилини, постійно помішуючи.
- Додаємо до білкової суміші агар-агар і збиваємо 3 хвилини.
- Перекладаємо масу до кондитерського мішка та видавлюємо з нього зефір на деко, застелене харчовим пергаментом.
- Ставимо зефір у прохолодне місце і залишаємо на 12 годин.
Смачного!