Трішки зусиль – і ви отримаєте фантастичний домашній зефір, який смакує і з чаєм, і просто так. Адже, на відміну від магазинного, він у міру солодкий.

Читайте також Легкі та поживні сніданки для всієї родини: 4 простих рецепти з курочкою

Прості інгредієнти, нескладні маніпуляції, ззавжди чудовий результат – що ще потрібно ласунам?

Рецепт домашнього дієтичного зефіру

Час: 30 хвилин

Порцій: 4

Неперевершений смак / Фото Pixabay

Інгредієнти

  • 3 великих яблука;
  • 2 яйця;
  • мед – на ваш смак;
  • 10 грамів агар-агару;
  • ½ склянки води.

Приготування:

  1. Розрізаємо яблука навпіл. Серцевину виймаємо, кладемо яблука у форму для запікання. Відправляємо до духовки, щоб яблука зм'якли.
  2. Знімаємо з яблук шкірку та перетираємо м'якоть на пюре. Змішуємо з медом.
  3. Збиваємо білки до високих піків. Поступово додаємо до білків пюре, не перестаючи їх збивати.
  4. Розводимо у воді агар-агар і ставимо на вогонь. Доводимо суміш до кипіння. Кип'ятимо 2 хвилини, постійно помішуючи.
  5. Додаємо до білкової суміші агар-агар і збиваємо 3 хвилини.
  6. Перекладаємо масу до кондитерського мішка та видавлюємо з нього зефір на деко, застелене харчовим пергаментом.
  7. Ставимо зефір у прохолодне місце і залишаємо на 12 годин.

Смачного!