Як приготувати солону карамель вдома: простий рецепт
Ми підготували для вас рецепт вишуканої кондитерської страви, яку ви з легкістю приготуєте вдома. Як правильно приготувати – читайте у матеріалі.
Солону карамель додають у десерти, каву, морозиво, готують цукерки та різноманітні кондитерські вироби.
Читайте також Єдиний у Східній Європі: МХП відкрив Кулінарний центр – у чому його унікальність
В домашніх умовах можна легко та швидко приготувати солону карамель, але потрібно обирати найкращі продукти – вершкове масло 82%, тростинний або кокосовий цукор та вершки 33 – 35%. За бажанням додайте улюблені горіхи.
Рецепт винайшов французький кондитер Анрі Ле Ру 1977 року. Ідея для створення виникла на основі популярного солоного масла з морської солі з подрібненими горіхами, яке готують у Бретані – рідному місті Ле Ру. Він експериментував протягом трьох місяців, щоб створити оригінальний солодкий кондитерський виріб.
1980 року на міжнародній виставці кондитерських виробів, Ле Ру отримує нагороду "Найкращі солодощі Франції", а через рік зареєстрував та назвав – CBS (Caramel au beurre salé).
Наприкінці 90-х років відомий шеф-кондитер П'єр Ерме представив печиво "Макаруни" з солоним маслом і карамеллю. Рецепт солоної карамелі став популярним в усьому світі. Від 2008 року її почали продавати у Starbucks.
Рецепт солоної карамелі
- Час: 20 хвилин
- Порція: 300 мілілітрів
- Калорійність на 100 грамів: 486 ккал
– 100 грамів вершкового масла 82%;
– 200 грамів тростинного цукру;
– 120 мілілітрів вершків 33%;
– 1 чайна ложка солі.
- У каструлю викладіть цукор, поставте на вогонь, розігрійте на середньому вогні до повного розчинення цукру, поступово перемішуючи дерев’яною лопаткою.
- Вершкове масло наріжте кубиками, викладіть у каструлю, перемішайте протягом трьох хвилин.
Вершкове масло/ Unsplash
- Далі – влийте вершки, варіть ще п'ять хвилин, перемішайте до однорідної консистенції. Чим довше готуєте карамель на вогні — тим густішою вона буде.
Солона карамель/ Фото Unsplash
- Зніміть з вогню готову карамель, додайте сіль, перемішайте та перелийте у скляну банку.
- Карамель подавайте охолодженою. Смачного!