Як приготувати солону карамель вдома: простий рецепт

29 червня 2021, 16:35
Читать новость на русском

Ми підготували для вас рецепт вишуканої кондитерської страви, яку ви з легкістю приготуєте вдома. Як правильно приготувати – читайте у матеріалі.

Солону карамель додають у десерти, каву, морозиво, готують цукерки та різноманітні кондитерські вироби. 

Читайте також  Єдиний у Східній Європі: МХП відкрив Кулінарний центр – у чому його унікальність

В домашніх умовах можна легко та швидко приготувати солону карамель, але потрібно обирати найкращі продукти – вершкове масло 82%, тростинний або кокосовий цукор та вершки 33 – 35%. За бажанням додайте улюблені горіхи. 

Рецепт винайшов французький кондитер Анрі Ле Ру 1977 року. Ідея для створення виникла на основі популярного солоного масла з морської солі з подрібненими горіхами, яке готують у Бретані – рідному місті Ле Ру. Він експериментував протягом трьох місяців, щоб створити оригінальний солодкий кондитерський виріб.

1980 року на міжнародній виставці кондитерських виробів, Ле Ру отримує нагороду "Найкращі солодощі Франції", а через рік зареєстрував та назвав – CBS (Caramel au beurre salé).

Наприкінці 90-х років відомий шеф-кондитер П'єр Ерме представив печиво "Макаруни" з солоним маслом і карамеллю. Рецепт солоної карамелі став популярним в усьому світі. Від 2008 року її почали продавати у Starbucks.

Рецепт солоної карамелі

  • Час: 20 хвилин
  • Порція: 300 мілілітрів
  • Калорійність на 100 грамів: 486 ккал
Інгредієнти:
– 100 грамів вершкового масла 82%;
– 200 грамів тростинного цукру;
– 120 мілілітрів вершків 33%;
– 1 чайна ложка солі.
  1. У каструлю викладіть цукор, поставте на вогонь, розігрійте на середньому вогні до повного розчинення цукру, поступово перемішуючи дерев’яною лопаткою.
  2. Вершкове масло наріжте кубиками, викладіть у каструлю, перемішайте протягом трьох хвилин.

Вершкове масло/ Unsplash

  1. Далі – влийте вершки, варіть ще п'ять хвилин, перемішайте до однорідної консистенції. Чим довше готуєте карамель на вогні — тим густішою вона буде.

Солона карамель/ Фото Unsplash

  1. Зніміть з вогню готову карамель, додайте сіль, перемішайте та перелийте у скляну банку.
  2. Карамель подавайте охолодженою. Смачного!