Найкраще запікати у духовці для збереження усіх корисних вітамінів. Це може бути як гарнір або основна страва.

Спаржа чудово поєднується з багатьма іншими продуктами – м'ясом, рибою, картоплею, бобовими та іншими овочами.

Читайте також Сезонні продукти квітня: чим краще харчуватися весною

Запечена спаржа у духовці

  1. Спаржу ретельно помийте, викладіть у тарілку залийте водою, зцідіть воду.
  2. Видаліть грубі кінці 2-3 сантиметри.
  3. Викладіть стебла одним шаром на деко. Збризніть оливковою олією, додайте сіль, перець.
  4. Розігрійте духовку до температури 200 градусів. Відправте запікатись у духовку протягом 15-20 хвилин. Через 10 хвилин перегорніть лопаткою. Стебла мають бути м'якими зі скоринкою.
  5. Дістаньте з духовки, викладіть на тарілку, збризніть лимонним соком, додайте томати. Подавайте гарячими або теплими. Смачного!