Спаржа – соковита зелена рослина, яку можна зустріти не тільки у меню вишуканих ресторанів, а й приготувати вдома. Її успішно вирощують в Україні та продають за доступними цінами. Пам'ятайте, що сезон спаржі триває 1,5 – 2 місяці. Переважно починають її продавати на початку травня, та аж до кінця червня, початку липня. Тому не гайте часу, поспішайте придбати її в українського виробника.

Читайте також Хліботерапія: домашня паляниця на заквасці без довгого вимішування

Технологій приготування спаржі є декілька: варіння, бланшування, смажіння та запікання. Всі вони прості та швидкі. До речі, фіолетову спаржу можна навіть їсти сирою.

Ми дібрали для вас варіант ситного та корисного сніданку, який ви не тільки з легкістю приготує вдома, а й здивуєте ним своїх рідних. Адже страва вийде наче з ресторану!

Рецепт спаржі з яйцем-пашот

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 2


Зелена спаржа з яйцем-пашот / Фото ВВС

Приготування:

  1. Поставте воду на яйце-пашот. Налийте у невеликий сотейник воду (до половини місткості). Влийте 1 столову ложку оцту та доведіть до легкого кипіння.
  1. В окрему каструлю налийте воду та доведіть її до кипіння. У ній будемо бланшувати спаржу. Підготуйте миску з холодною водою, щоб у ній охолодити стебла та припинити подальший процес приготування спаржі.
  1. Почистіть спаржу від шкірки овочечисткою (від середини стебла і до низу). Зріжте кінчики приблизно на 1 сантиметр.
  1. Бланшуйте спаржу у киплячій воді протягом 2 – 3 хвилин. Час залежить від товщини стебел. Перекладіть у миску з холодною водою на кілька хвилин. Викладіть стебла на тарілку та посоліть.
  1. Для приготування яйця-пашот, вибийте його попередньо в сито, щоб стекла зайва рідина і залишився цільний білок з жовтком. За допомогою ложки розкрутіть воду у сотейнику та утворіть воронку. Обережно вилийте туди яйце та залишіть на 3 – 4 хвилини, щоб білок схопився, а жовток залишився рідким.
  1. Доки яйце готується, розігрійте сковорідку та підсушіть на ній скибки хліба з обох сторін. Змастіть їх крем-сиром та викладіть шматочок риби.
  1. Помідори помийте під проточною водою та розріжте навпіл. Викладіть на тарілку.
  1. Обережно дістаньте яйце-пашот з води, викладіть зверху на стебла спаржі та подавайте з підсушеними тостами та помідорами.

Смачного!