Що приготувати на вечерю: три легкі рецепти на щодень

24 червня 2023, 14:28
Читать новость на русском

Вечеря повинна бути легко, та водночас наситити організм. Найкраще підходять для останнього прийому овочі: свіжі, або термічно оброблені. Важко придумати страву власноруч? Скористайтеся нашою підбіркою.

Незнаєте, що приготувати на вечерю? Скористайтеся підбіркою 24 каналу, тут ви знайдете страви на вибір.

Читайте також У чому секрет популярності нагетсів та як за кілька хвилин їх "Легко!" подати до столу

Рецепт фаршированих грибів з сиром

Інгредієнти:
– 500 грамів великих печериць;
– 2 морквини;
– 1 ріпчаста цибуля;
– 150 – 200 грамів твердого сиру;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– олія;
– майоран (за бажанням).

Приготування:

  • Очищаємо гриби, відрізаємо ніжки та дрібно січемо їх ножем. Нарізаємо цибулю кубиками, моркву – натираємо на тертці.
  • Розігріваємо сковорідку з олією та обсмажуємо спочатку цибулю, далі додаємо моркву та ніжки грибів. Заправляємо спеціями та перемішуємо.
  • Розігріваємо духовку до 200 градусів.
  • Викладаємо капелюшки грибів на деко, начиняємо овочевою засмажкою та посипаємо сиром.
  • Запікаємо 15 хвилин до готовності.

Смачного!

Рецепт пасти з морепродуктами

Інгредієнти:
– 210 грамів спагеті твердих сортів;
– 200 грамів чищених хвостів тигрових креветок (250 г неочищених);
– 250 грамів томатів чері;
– 50 грамів оливкової олії Extra Virgin;
– 2 зубчики часнику;
– 30 грамів тертого пармезану;
– 1 лимон (цедра);
– 10 грамів листочків базиліку (для подачі);
– сіль.

Приготування:

  • Очищуємо креветки від панцирів та кишок, промиваємо в друшляку. Розрізаємо помідори навпіл, а два зубчики часнику очищуємо від лушпиння.
  • Відварюємо спагеті у підсоленій воді до стану аль-денте. Коли вода закипить, спершу занурюємо пасту на максимальну довжину, як виходить. Потім вони поступово розм’якатимуть, а ви опускайте їх повністю в окріп. Варимо близько 7 хвилин та куштуємо.
  • Обсмажуємо на сковорідці з олією два зубчики часнику та прогріваємо на середньому вогні 10 секунд, потім виймаємо часник.
  • В сковорідку додаємо порізані чері та вливаємо трішки рідини зі спагеті. Готуємо близько 1,5 – 2 хвилини, постійно помішуючи.
  • Відварені до стану аль-денте спагеті перекладаємо на сковорідку, вливаємо туди ж 30 грамів рідини з каструлі, додаємо очищені креветки.
  • Натираємо цедру одного лимона, не зачіпляючи білу частину цитруса, бо вона надає гіркоти. Вливаємо оливкову олію, солимо, перчимо та готуємо ще 3 – 4 хвилини, постійно помішуючи.
  • Спагеті розкладіть у тарілки, посипаємо нарізаним листям базиліку та натертим пармезаном.

Смачного!

Салат коул слоу з білокачанної капусти

Інгредієнти:
– 500 грамів білокачанної капусти;
– 500 грамів червоної капусти;
– 300 грамів моркви;
– 1 чайна ложка солі;
– 1 столова ложка цукру;
– 150 грамів домашнього майонезу;
– 1 столова ложка оцту;
– 1 столова ложка медової гірчиці.

Приготування:

  • У мисці змішуємо майонез, гірчицю та оцет.
  • Нарізаємо дрібно капусту, перекладаємо у глибоку салатницю. Моркву натираємо на грубій тертці та додаємо до капусти.
  • Посипаємо овочі сіллю та цукром і ретельно перемішуємо.
  • Заправляємо салат майонезом з гірчицею та оцтом, перемішуємо. Якщо ви на дієті – заправте салат сметаною.
  • Відправляємо готовий салат в холодильник на 30 – 40 хвилин, щоб він охолов.

Смачного!