Печемо яблука правильно: рецепт на Спаса з корицею та горіхами

13 серпня 2022, 16:16
Читать новость на русском

Джерело:

Delish

Щороку християни Східного обряду святкують Спаса. Першим відзначають Медовий Спас – 14 серпня, згодом Яблучний – 19 числа, а наприкінці Горіховий – 29 серпня.

На Яблучний Спас заведено освячувати яблука в церкві та згодом за родинним столом куштувати їх перед головним прийомом їжі. Щоб збагатити святковий стіл й іншими стравами з яблук, пропонуємо вам приготувати їх в духовці.

Читайте також Що приготувати на Медовий Спас: млинці з маком та медом

Начинкою для запечених яблук стануть волоські горіхи, також можна використати пекан або інші улюблені вами горіхи. Аромату та пряності страві додадуть мускатний горіх та кориця.

Рецепт запечених яблук

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4
Інгредієнти:
 – 4 середніх яблука;
– 110 грамів вершкового масла, розм'якшеного;
– 25 грамів вівса або вівсяних пластівців;
– 55 грамів цукру;
– 30 грамів подрібнених горіхів пекан або волоських горіхів;
– 1 чайної ложки меленої кориці;
– 1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха;
– щіпка солі;
– морозиво, для подачі.

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 190 градусів, якщо з конвекцією – 170 градусів. Виріжте яблук серцевини, не розрізаючи дно.
  • У середній мисці змішайте м'яке вершкове масло, овес або вівсяні пластівці, цукор, горіхи, мелену корицю, мелений мускатний горіх і сіль.
  • Наповніть кожне яблуко начинкою та перекладіть в невелику форму для запікання. Накрийте фольгою та випікайте 30 хвилин, а потім зніміть фольгу.
  • Продовжуйте випікати, поки яблука не стануть м’якими, а внутрішня частина не стане м'якою, ще 20 хвилин. За бажанням подавайте печені яблука теплим з кулькою морозива.

Смачного!