1 грудня,
20:23
Найцікавіші страви з брюссельської капусти: корисна смакота на щодень
Настав сезон капусти, а отже, наш стіл ряснітиме смачними й корисними стравами з різних її сортів! Ми підготували для вас чудову добірку рецептів із брюссельською капустою – на будь-який смак!
Рецепт брюссельської капусти з часником
Брюссельська капуста з часником
Інгредієнти:– 0,5 кг брюссельської капусти;
– 2-3 зубчики часнику;
– 2 ст. л оливкової олії;
– сіль;
– перець мелений чорний.
- Ретельно помийте капусту та просушіть на паперовому рушнику. Заправте її спеціями та обсмажте на оливковій олії.
- Вичавіть часник через прес до капусти, перемішайте.
- Перекладіть капусту з часником у форму для випікання та відправте в духовку пектись на 40 хвилин при 180 градусах. Смачного!
Рецепт брюссельської капусти з шинкою
Брюссельська капуста з беконом
Інгредієнти:– 800 г брюссельської капусти;
– 150 г шинки;
– 250 мл сухого білого вина;
– цибуля;
– 5 ст. л сухарів для панірування;
– 100 г сиру сорту «Пармезан»;
– 4 ст. л оливкової олії;
– сіль;
– перчик мелений.
- Ретельно миємо капусту, розрізаємо її на половинки та обсмажуємо з нарізаною кубиками цибулею.
- Наливаємо в сковорідку вино та тушкуємо все на маленькому вогні близько 5 хвилин.
- Пармезан натріть на тертці, додайте до страви, всипте панірувальних сухарів та нарізаний смужками бекон. Додайте спецій та тушкуйте 5-7 хвилин. Ще раз ретельно перемішайте, накрийте страву кришкою та протушкуйте ще кілька хвилин. Страва готова – смачного!
Рецепт пюре з брюссельської капусти – дієтична страва
Рецепт дієтичного пюре з брюссельської капусти
Інгредієнти: – 150 г брюссельської капусти;
– 1 ч. л оливкової олії;
– сіль.
- Відваріть помиту капусту до готовності у підсоленій воді.
- Перетріть її через сито в пюре або подрібніть блендером.
- Влийте в пюре оливкову олію та перемішайте. Смачного!