Найцікавіші страви з брюссельської капусти: корисна смакота на щодень

1 грудня 2020, 20:23
Читать новость на русском

Настав сезон капусти, а отже, наш стіл ряснітиме смачними й корисними стравами з різних її сортів! Ми підготували для вас чудову добірку рецептів із брюссельською капустою – на будь-який смак!

Рецепт брюссельської капусти з часником

Брюссельська капуста з часником

Інгредієнти:
– 0,5 кг брюссельської капусти;
– 2-3 зубчики часнику;
– 2 ст. л оливкової олії;
– сіль;
– перець мелений чорний.
  1. Ретельно помийте капусту та просушіть на паперовому рушнику. Заправте її спеціями та обсмажте на оливковій олії.
  2. Вичавіть часник через прес до капусти, перемішайте.
  3. Перекладіть капусту з часником у форму для випікання та відправте в духовку пектись на 40 хвилин при 180 градусах. Смачного!

Рецепт брюссельської капусти з шинкою

Брюссельська капуста з беконом

Інгредієнти:
​– 800 г брюссельської капусти;
– 150 г шинки;
– 250 мл сухого білого вина;
– цибуля;
– 5 ст. л сухарів для панірування;
– 100 г сиру сорту «Пармезан»;
– 4 ст. л оливкової олії;
– сіль;
– перчик мелений.
  1. Ретельно миємо капусту, розрізаємо її на половинки та обсмажуємо з нарізаною кубиками цибулею.
  2. Наливаємо в сковорідку вино та тушкуємо все на маленькому вогні близько 5 хвилин.
  3. Пармезан натріть на тертці, додайте до страви, всипте панірувальних сухарів та нарізаний смужками бекон. Додайте спецій та тушкуйте 5-7 хвилин. Ще раз ретельно перемішайте, накрийте страву кришкою та протушкуйте ще кілька хвилин. Страва готова – смачного!

Рецепт пюре з брюссельської капусти – дієтична страва

Рецепт дієтичного пюре з брюссельської капусти

Інгредієнти:
​ – 150 г брюссельської капусти;
– 1 ч. л оливкової олії;
– сіль.
  1. Відваріть помиту капусту до готовності у підсоленій воді.
  2. Перетріть її через сито в пюре або подрібніть блендером.
  3. Влийте в пюре оливкову олію та перемішайте. Смачного!