М’ясо курки настільки ніжне, що його не потрібно довго маринувати: 15 – 20 хвилин достатньо, щоб курочка увібрала в себе увесь аромат маринаду.

Читайте також Смачні страви з курятиною для дитячого меню: ковбаски, суп та бургери

Ми підготували для вас легкі рецепти страв із курятиною, які припадуть до смаку найвибагливішому гурману!

Салат із відварної курятини, селери та моркви

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4

Салат з курятиною / Наша Ряба

Приготування:

  1. Для соусу почистіть ріпчасту цибулю, зніміть із неї лушпиння. Цибулю наріжте дрібним кубиком та обсмажте на олії до прозорості.
  2. Кунжут, соєвий соус, олію, цукор, винний оцет та обсмажену цибулю помістіть до чаші блендера й збийте до однорідної маси.
  3. Для салату відваріть куряче філе в підсоленій воді до готовності. Охолодіть м’ясо й порвіть його руками на волокна.
  4. Пекінську та червоноголову капусту наріжте дрібною соломкою.
  5. У глибокій салатниці змішайте пекінську капусту, селеру та моркву по-корейськи. Полийте салат соусом, викладіть зверху волокна курятини й посипте насінням кунжуту.
  6. Смачного!

Карі з тушкованою курячою гомілкою

Карі з курятини / Shutterstok

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  1. Для соусу ріпчасту цибулю звільніть від лушпиння, помийте й наріжте дрібним кубиком.
  2. Імбир та часник почистьте й подрібніть.
  3. Протушкуйте нарізані інгредієнти на сковорідці з олією, поступово додаючи томатну пасту, вершки та спеції.
  4. Готову суміш збийте блендером в однорідну масу.
  5. М’ясо курячої гомілки наріжте шматочками й обсмажте на розігрітій сковорідці з олією до золотавого кольору, посоліть і поперчіть.
  6. Вилийте соус до курки й перемішайте.
  7. Тушкуйте курку карі ще 15 хвилин.
  8. Смачного!

Запечені курячі крильця з овочами

  • Час: 55 хвилин
  • Порції: 4

Запечені курячі крила / Наша Ряба

Приготування:

  1. Ретельно помийте всі овочі. Кожну цибулину розріжте на 4 частини, розділіть на пелюстки. Кабачок та моркву наріжте кружальцями, а болгарський перець – чвертками уздовж.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  3. Викладіть овочі на керамічне деко для випікання, посипте спеціями на свій смак і скропіть оливковою олією. Зверху на овочі викладіть курячі крильця й відправте деко в духовку на 40 – 45 хвилин.
  4. Подавайте страву гарячою.
  5. Смачного!

Куряче філе, фаршироване шпинатом, на сковорідці-гриль

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 2

Фарширована курятина / Наша Ряба

Приготування:

  1. Ретельно помийте куряче філе, просушіть на паперовому рушнику. Зробіть у філе розріз – "кишеню".
  2. Викладіть м’ясо до глибокої миски, додайте коньяку, солі, чорного меленого перцю, оливкової олії та спецій – зробіть курочці "масаж" і залиште маринуватися на 10 – 15 хвилин.
  3. Ретельно помийте в кількох водах листя шпинату.
  4. Грубо наріжте шпинат, ріпчасту цибулю – дрібним кубиком.
  5. Посмажте цибулю та шпинат кілька хвилин, влийте до сковорідки вершки й тушкуйте ще 4 – 5 хвилин.
  6. Нафаршируйте куряче філе начинкою зі шпинату та цибулі, закріпіть "кишеньки" шпажками.
  7. Запікайте фаршироване куряче філе на сковорідці-гриль або на решітці до готовності.
  8. Смачного