Святкуємо смачно: 5 оригінальних рецептів з курочкою для вашого різдвяного столу

23 грудня 2021, 10:27
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

Різдво – одне з найбільших християнських свят, підготовка до якого об'єднує всю родину. Окрім прибирання та прикрашання, важливо, щоб на святковому столі були оригінальні страви, які сподобаються близьким та гостям.

До різдвяних смаколиків є особлива вимога: вони мають готуватися швидко та без стресу, щоб, повернувшись зі святкової служби, родина могла відразу посмакувати ароматною стравою. Тому в цей урочистий день до столу часто подають різні варіанти курочки, адже вона смачна, поживна, а готувати її надзвичайно просто.

Читайте також Здорова альтернатива ковбасі: чому курочка су-від – ідеальний продукт для повноцінного раціону

Тож напередодні різдвяних і новорічних свят ми дібрали для вас неймовірно смачні та легкі рецепти гарячих страв, салатів та закусок із курочкою, які точно змінять ваше уявлення про класичні страви з птиці.

Курячий салат з апельсином та фетою

Рецепт курячого салату з апельсином та фетою / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 4 філе стегна від ТМ "Наша ряба";
– 1 апельсин;
– 160 грамів фети;
– 50 грамів арахісу;
– 200 грамів листя салату;
– 150 грамів солодкого консервованого перцю;
– олія для смаження.

Для заправки:
– 40 мілілітрів темного бальзамічного оцту;
– 20 мілілітрів меду;
– 40 мілілітрів оливкової олії.

Приготування:

  1. Спочатку приготуємо заправку. Змішуємо всі інгредієнти для заправки та ретельно перемішуємо.
  2. Далі виливаємо олію на розігріту на середньому вогні сковороду.
  3. Солимо стегна та обсмажуємо до золотавої скоринки близько 10 хвилин.
  4. Знімаємо з вогню та даємо трішки охолонути.
  5. Тоді нарізаємо готову курочку та бринзу середніми кубиками.
  6. Розігріваємо духовку до +180 градусів Цельсія.
  7. Викладаємо горіхи на вистелене фольгою деко, ставимо в духовку та підсушуємо близько 10 хвилин.
  8. Тим часом нарізаємо солодкий перець смужками.
  9. Очищуємо апельсин від шкіри та нарізаємо скибочками.
  10. Викладаємо на тарілку листя салату, потім перець, фету, курку, горіхи та апельсин. Збризкуємо заправкою та подаємо.

Смачного!

Запечена курочка з цимесом

Рецепт запеченої курочки з цимесом / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 1 куряча тушка від ТМ "Наша Ряба";
– 3 апельсини;
– 1 ріпчаста цибулина;
– пів чайної ложки куркуми;
– 200 грамів квасолі;
– 1 чайна ложка карі;
– 2 зубки часнику;
– пів чайної ложки зіри;
– 500 грамів моркви;
– 200 грамів меду;
– 100 грамів родзинок;
– 20 грамів м’яти;
– 20 грамів петрушки;
– 150 грамів вершкового масла;
– оливкова олія для смаження.

Приготування:

  1. Нарізаємо моркву тонкими кружальцями, а цибулю – півкільцями.
  2. Викладаємо родзинки в невелику миску, заливаємо водою та залишаємо на 5 хвилин, щоб вони розм'якли.
  3. Виливаємо олію на розігріту на середньому вогні сковороду.
  4. Злегка обсмажуємо нарізані овочі до золотавого кольору. Додаємо розмочені родзинки, мед, квасолю, сіль, перець, м'яту, петрушку та нарізану м'якоть апельсина.
  5. Натираємо курочку сіллю, спеціями, тертим часником, цедрою апельсина та вершковим маслом.
  6. Закладаємо начинку всередину курочки та защипуємо шпажками. Ставимо в холодильник щонайменше на 8 годин.
  7. Далі розігріваємо духовку до +250 градусів Цельсія.
  8. Виймаємо курочку з холодильника, кладемо у форму та запікаємо 10 хвилин, після чого зменшуємо температуру до 140 – 150 градусів Цельсія та запікаємо ще близько 1 години.
  9. Готову курочку виймаємо з духовки та подаємо.

Смачного!

Курочка су-від під соусом із журавлини

Рецепт курочки су-від під соусом із журавлини / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 2 курочки су-від від ТМ "Наша Ряба";
– листя салату;
– 2 гілочки петрушки;
– олія для смаження;
– сіль, перець на ваш смак.

Для соусу:
– 200 грамів журавлини;
– 3/4 коричневого цукру;
– 1/4 склянки води;
– пів чайної ложки меленої кориці;
– 1 чайна ложка лимонної цедри;
– 1 чайна ложка цедри апельсина;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 1/4 склянки апельсинового соку;
– мелений мускатний горіх на ваш смак.

Приготування:

  1. Розігріваємо сковороду на середньому вогні, виливаємо олію та обсмажуємо курочку з обох боків по 5 хвилин. За бажанням солимо та перчимо.
  2. Далі готуємо соус. Змішуємо журавлину, цукор та воду у маленькій каструлі. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до малого. Додаємо корицю, мускатний горіх і готуємо на помірному вогні близько 5 хвилин. Натираємо цедру лимона та апельсина на дрібній терці. Тоді витискаємо сік із лимона та апельсина. Додаємо в каструлю цедру, сік лимона та апельсина та варимо ще 2 хвилини, після чого знімаємо з вогню. Даємо соусу охолонути.
  3. Викладаємо листя салату, зверху кладемо нарізану шматочками курочку, поливаємо все соусом, прикрашаємо зеленню та подаємо на стіл.

Смачного!

Крученики в соусі з лісових грибів та ялівцем

Рецепт кручеників в соусі з лісових грибів та ялівцем / Фото Наша Ряба

Інгредієнти:
– 400 грамів філе для відбивної від ТМ "Наша Ряба";
– 400 грамів лісових або інших грибів;
– 400 мілілітрів жирних вершків (від 18%);
– 100 грамів цибулі;
– 1 столова ложка ялівцю;
– 40 грамів сушеної петрушки;
– 1 гілочка чебрецю;
– часник на ваш смак;
– олія для смаження;
– сіль, перець на ваш смак.

Приготування:

  1. Нарізаємо цибулю та гриби соломкою.
  2. Розігріваємо сковороду на середньому вогні, додаємо олію та обсмажуємо цибулю, гриби з часником і петрушкою до готовності. Знімаємо з вогню та викладаємо в окрему миску.
  3. Злегка відбиваємо філе, солимо та перчимо.
  4. Загортаємо в м’ясо гриби з цибулею (2/3 об'єму) і загортаємо в рулетики.
  5. Прибираємо жир зі сковороди, розігріваємо на середньому вогні, додаємо олію та обсмажуємо рулетики до рум'яної скоринки. Знімаємо з вогню.
  6. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  7. Викладаємо крученики у форму для запікання. Додаємо залишок грибів з цибулею, розтертий ялівець, чебрець. Заливаємо страву вершками та запікаємо близько 25 хвилин.
  8. Прикрашаємо готові крученики зеленню і подаємо на стіл.

Смачного!

Курочка у вині з мандаринами

Рецепт курочки у вині з мандаринами / Фото Наша Ряба

Інгредієнти:
– 4 курячі четвертини від ТМ "Наша Ряба";
– 8 мандаринів;
– 100 грамів меду;
– 150 мілілітрів вина Совіньйон Блан або іншого білого вина;
– 2 гілочки розмарину;
– 4 зубки часнику;
– 1 щіпка мускатного горіха;
– сіль, перець на ваш смак;
– оливкова олія.

Приготування:

  1. Очищуємо мандарин та нарізаємо їх, цедру натираємо на дрібній терці.
  2. Розтираємо часник із сіллю та розмарином в окремій мисці. Додаємо цедру, мандарини, мед, вино, мускатний горіх, оливкову олію та натираємо курочку отриманою сумішшю. Залишаємо її в холодильнику на 4 – 5 годин.
  3. Розігріваємо духовку до 165 градусів Цельсія.
  4. Виймаємо курочку, викладаємо на деко та запікаємо близько 45 – 55 хвилин. Подаємо.

Смачного!