Нещодавно бренд-лідер українського ринку курятини "Наша Ряба" представив унікальну новинку – ніжну та неймовірно апетитну курочку су-від, яка стане просто знахідкою для тих, хто дбає про здоровий раціон та хоче знайти корисну альтернативу готовим м'ясним продуктам, як-от звичній ковбасі. Адже вона не лише містить безліч поживних речовин та прекрасно смакує самостійно чи з будь-яким гарніром, але й зовсім не потребує приготування.

До теми Швидкі закуски з курочкою су-від: боул з авокадо, сендвіч із мікроґріном та салат "Цезар"

Що таке су-від

Су-від (від французького sous-vide – "під вакуумом") – це вакуумна технологія тривалого приготування продуктів за відносно низької температури. Виглядає це так: продукт під вакуумом запаковують у полімерний пакет. Далі його кладуть у нагріту до потрібної температури воду: для білого м'яса птиці – від 60 до 71 градуса Цельсія, а для темного – 80 градусів Цельсія. Процес приготування триває від 20 хвилин до 4 годин та довше, що залежить від виду продукту.

Курочка су-від / Фото Shutterstock

Особливість цієї технології полягає у тому, що з її допомогою можна приготувати безліч корисних страв: соковиту курячу грудку, ніжну рибку та навіть хрусткі овочі – без жодного запікання чи смаження. А ще – приготований у такий спосіб продукт зберігає максимум поживних речовин.

Незважаючи на те, що це доволі новий тренд, популярність продукції су-від зростає з кожним днем, особливо за кордоном.

Чим особлива курочка су-від від ТМ "Наша Ряба"

Курочка су-від від ТМ "Наша Ряба" – це надзвичайно соковите та ніжне м'ясо, яке можна смакувати одразу – просто відкриваєте упаковку та куштуєте у холодному або ж теплому вигляді, насолоджуючись кожним шматочком, що просто тане у роті! А заощаджений час ви зможете присвятити улюбленому хобі, прогулянкам із близькими чи посиденькам із друзями.

Перш ніж опинитися на магазинних полицях, курочка су-від від ТМ "Наша Ряба" проходить делікатну термічну обробку у вакуумній упаковці. Вона готується у власному соку без жодних добавок, за винятком невеличкої щіпки солі.

За технологією тривалість приготування становить 3 години за температури +64 градуси за Цельсієм. Таким чином вдається не лише досягнути бездоганної текстури м'яса, але й зберегти у його складі такі важливі мікроелементи, як-от селен, вітамін В5 та фосфор.

Переваги курочки су-від від ТМ "Наша Ряба"

Ніжна текстура. Завдяки тривалому приготуванню у герметичному вакуум-пакеті за відносно невисокої температури курочка стає неймовірно соковитою, а її текстура залишається дуже ніжною і водночас цілісною.

Корисність та поживність. На відміну від тривалого приготування на сковороді чи запікання, курочка су-від вважається значно кориснішою. Насамперед, тому, що таке делікатне приготування вакуумним способом дозволяє зберегти всі необхідні для організму мікроелементи. Наприклад, у ній міститься селен, який знижує ризик появи онкопатологій, фосфор, який, зокрема, підтримує кислотно-лужний баланс, а також вітамін В5, який регулює роботу травного тракту та бере участь у метаболізмі інших вітамінів.

Курочка су-від – соковита та дуже ніжна / Фото 24 канал

Натуральний смак та жодного жиру. Курочка су-від – це ніжне та поживне м'ясо, яке готується без додавання жиру – лише у власному соку з дрібкою солі. Тож це надзвичайно корисна та дієтична страва з натуральним смаком, що вигідно вирізняє її від "хімічних" ковбасних виробів, до яких нерідко додають штучні ароматизатори та підсилювачі смаку.

Економія часу. Курочка су-від – це повноцінна страва за лічені хвилини. Адже вона вже готова до споживання – її можна розігріти або ж їсти холодною.

Універсальність. Усі ми полюбляємо "перебити апетит" канапками з ковбасою, адже це швидко та зручно, особливо коли бракує часу на повноцінний прийом їжі. Але доводиться себе обмежувати, оскільки часто ласувати цим смаколиком шкідливо для здоров'я. У цій ситуації курочка су-від – прекрасна заміна звичному для багатьох продукту. Вона неймовірно смакує як холодною (у сендвічах чи салатах), так і теплою (як основна страва з улюбленим гарніром). А завдяки корисним мікроелементам у своєму складі курочка су-від стане не лише відмінними перекусом, але й поживним обідом чи вечерею.

Курочка су-від ідеально підходить для будь-яких страв / Фото Shutterstock

Як розігрівати курочку су-від

  • У мікрохвильовці: розігрійте курочку у мікрохвильові протягом 3 – 4 хвилин, заздалегідь зробивши надріз у пакеті.
  • У гарячій воді: занурте вакуумний пакет в киплячу воду на 10 хвилин.
  • У духовці: запікайте курочку впродовж 15 – 20 хвилин за температури +180 °C, заздалегідь вийнявши з пакета та змастивши олією.
  • На сковороді/грилі: для отримання хрумкої скоринки обсмажте з обох боків по 5 хвилин, заздалегідь вийнявши з пакета та змастивши олією.

Як їсти курочку су-від

  • Подавайте курочку су-від як основну страву з гарніром;
  • Додавайте в салати, перші страви та сендвічі;
  • Смакуйте шматочками курочки су-від з улюбленим соусом.

Ловіть простий рецепт із курочкою су-від і насолоджуйтесь вишуканою ресторанною стравою без зайвих зусиль.

Грудка су-від з грибним соусом

Рецепт курочки су-від під грибним соусом / Фото Наша Ряба

Приготування:

  1. Виливаємо олію на розігріту на середньому вогні сковороду.
  2. Подрібнюємо цибулю та часник й обсмажуємо.
  3. Додаємо нарізані пластинами гриби і обсмажуємо до золотавого кольору
  4. Додаємо вершки, сік із вакуум-пакету та доводимо до кипіння
  5. Нарізаємо м'ясо грудки шматочками, перекладаємо в каструлю чи глибоку сковорідку, заливаємо соусом і прогріваємо 10 хвилин на повільному вогні.
  6. Посипаємо подрібненою зеленню та подаємо.

Смачного!