Так картоплю ви ще не подавали: запіканка з лососем та овочами

11 листопада 2021, 21:50
Читать новость на русском

Ця запіканка потішить вас не лише смаком, а й самим своїм виглядом. Відсаджене з кондитерського мішка картопляне пюре вкриває рибу, наче хмаринка. Рецептом вишуканої страви поділилася Яна Станішевська.

За принципом приготування картопляна запіканка з лососем надзвичайно схожа на пастуший пиріг. Тільки в ній червона риба, а не м'ясний фарш.

Читайте також Корисне осіннє меню: топ-3 страви, які варто додати в раціон

Обов'язково приготуйте цю смакоту вдома. Ваші рідні будуть у захваті!

Рецепт картопляної запіканки з лососем

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 8


Картопляна запіканка з лососем / Фото Яни Станішевської

Інгредієнти:
 – 400 грамів лосося;
 – 400 грамів картоплі;
 – 200 мілілітрів вершків;
 – 50 мілілітрів білого вина;
 – жменька замороженого зеленого горошку;
 – 1 ріпчаста цибулина;
 – 2 – 3 зубчики часнику;
 – сіль;
 – мелений чорний перець.

Приготування:

  1. Картоплю почистіть і відваріть у підсоленій воді до готовності.
  1. Рибу грубо наріжте й обсмажте на сковорідці з олією (по 3 хвилин з кожного боку).
  1. Перекладіть рибу на тарілку, а на тій самій сковорідці обсмажте нарізані кубиками цибулю та часник.
  1. Влийте до овочів вино, а за хвилину – вершки.
  1. Через 3 – 4 хвилини соус буде готовий.
  1. Перелийте його до жаротривкої форми, викладіть у нього шматочки підсмаженого лосося й посипте все горошком.
  1. Відцідіть картоплю від води й розімніть на пюре разом із вершками.
  1. Перекладіть пюре до кондитерського мішка й відсадіть через фігурну насадку на рибу.
  1. Відправте форму до духовки, розігрітої до 190 градусів, на 20 хвилин.
  1. Готову запіканку подавайте до столу гарячою.

Смачного!