За принципом приготування картопляна запіканка з лососем надзвичайно схожа на пастуший пиріг. Тільки в ній червона риба, а не м'ясний фарш.
Читайте також Корисне осіннє меню: топ-3 страви, які варто додати в раціон
Обов'язково приготуйте цю смакоту вдома. Ваші рідні будуть у захваті!
Рецепт картопляної запіканки з лососем
- Час: 60 хвилин
- Порції: 8
Картопляна запіканка з лососем / Фото Яни Станішевської
Приготування:
- Картоплю почистіть і відваріть у підсоленій воді до готовності.
- Рибу грубо наріжте й обсмажте на сковорідці з олією (по 3 хвилин з кожного боку).
- Перекладіть рибу на тарілку, а на тій самій сковорідці обсмажте нарізані кубиками цибулю та часник.
- Влийте до овочів вино, а за хвилину – вершки.
- Через 3 – 4 хвилини соус буде готовий.
- Перелийте його до жаротривкої форми, викладіть у нього шматочки підсмаженого лосося й посипте все горошком.
- Відцідіть картоплю від води й розімніть на пюре разом із вершками.
- Перекладіть пюре до кондитерського мішка й відсадіть через фігурну насадку на рибу.
- Відправте форму до духовки, розігрітої до 190 градусів, на 20 хвилин.
- Готову запіканку подавайте до столу гарячою.
Смачного!