Таратор – національна страва болгарської кухні. Суп готують з кислого молока або йогурту, з додаванням огірків, часнику, оцту, рослинної олії та кропу, який подають холодним.

Читайте також 10 порад, як прищепити дитині любов до здорової їжі

Холодну першу страву готують у літні спекотні дні. Також до страви додають подрібнені у крихту волоські горіхи для загустіння. Іноді кисле молоко замінюють водою, кефіром, йогуртом та додають лід.

Схожий за рецептом суп популярний в Албанії, Македонії та Туреччині.

Як приготувати таратор

  • Час: 2 години 15 хвилин
  • Порції: 2
  • Калорійність на 100 грамів: 149 ккал
  1. Часник почистіть. У ступі подрібніть часник з горіхами, додайте сіль, перець.

Часник/ Фото Pexels

  1. Кріп помийте, подрібніть ножем.
  2. Огірки почистіть від шкірки, наріжте скибочками.

Огірки / Фото Unsplash

  1. У каструлю викладіть огірки, кріп, часник з горіхами, додайте кефір, перемішайте. Якщо суп дуже густий – додайте кип'ячену холодну воду, відправте у холодильник на дві години.

Холодний суп з огірком/ Фото Freepik

  1. Готовий суп задекоруйте подрібненим кропом, скибочкою огірка. Смачного!