Тістечко "Борис Джонсонюк": оригінальний рецепт з персиками
10 серпня 2022,
16:05
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Valeriia VeliguraТістечко "Борис Джонсонюк" набрало неабиякої популярності, адже воно складається з хрумкого листкового тіста, ніжної меренги та начинки з персиків.
Зараз, мабуть, немає людини, яка б не знала про вірного друга України – Бориса Джонсона. Щоб подякувати йому за допомогу, в українських кав'ярнях та кондитерських почали з'являтися кумедні тістечка, які були схожими на його зачіску.
Читайте також Як приготувати ванільне морозиво: рецепт з крихтами шоколаду в печиві
Щоб скуштувати тістечко "Борис Джонсонюк" не обов'язково вирішати до столиці або шукати його у своєму місті. Ми пропонуємо приготувати його вдома, адже інгредієнти доступні, а рецепт – простий.
Рецепт тістечка "Борис Джонсонюк"
- Час: 60 – 80 хвилин
- Порції: 3 штуки
– 200 г листкового бездріжджового тіста;
– 2 яєчних жовтки. ⠀
Для начинки:
– 2 персики
– 20 грамів вершкового масла
– 20 грамів цукру;
– 1 чайної ложки меленої кориці. ⠀
Для меренги:
– 2 яєчних білки (60 грамів)
– дрібка лимонної кислоти
– 120 грамів цукру
– 30 мілілітрів води.
Приготування:
- Якщо ви використовуєте заморожене тісто, заздалегідь дістаньте його з морозилки та розморозьте в холодильнику протягом кількох годин.
- Розкачайте тісто та наріжте на шість квадратів 9х9 сантиметрів. Поєднайте їх по дві штуки та викладіть у форму так, щоб сформувався кошик. Дно проколіть виделкою, а бортики змастіть жовтками.
- Розігрійте духовку до 220 градусів та випікайте основу для тістечка протягом 10 хвилин.
- Для начинки розтопіть вершкове масло та додайте цукор. Додайте нарізані шматочками персики, мелену корицю ту карамелізуйте кілька хвилин.
- У сотейнику доведіть до кипіння цукор та воду. Зменште вогонь та періодично помішуючи варіть сироп 5 – 6 хвилин. Температура повинна бути 118 градусів.
- Доки вариться сироп – збийте холодні білки з лимонною кислотою до піни. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийте гарячий сироп. Продовжуйте збивати меренгу на максимальній швидкості до стійких піків.
- Кошики з тіста наповніть персиковою начинкою, задекоруйте меренгою та обпаліть кулінарним пальником або поставте у розігріту до 220 градусів духовку з режимом гриль на декілька хвилин (але це не обов‘язково).
- Зверху додайте ще персиків, м'яти і насолоджуйтеся.
Смачного!