Досить купувати магазинне морозиво – настав час готувати його власноруч. Ванільний смак з крихтами шоколаду – це не тільки неймовірно смачно, а й просто.

Читайте також Насолода родом з дитинства: горішки зі згущеним молоком

Цей рецепт не потребує дорогих інгредієнтів та спеціально приладдя – морожениці. На допомогу прийде тільки холодильник та морозильна камера. Українська кондитерка Ліза Глінська залюбки поділилася з читачами рецептом домашнього морозива з ваніллю та шоколадною крихтою. А для особливого смаку вона додала ще й печиво, замість традиційної вафлі.

Рецепт ванільного морозива з шоколадною крихтою

  • Час: 24 години
  • Порції: 6 – 8

Приготування:

  • У великій мисці з'єднайте холодні коров'ячі вершки з ваніллю або ванільним цукром. Прогрійте їх одну хвилину в мікрохвильовій печі або на повільному вогні. Вершки мають добре розігрітись, але не закипіти. Вони повинні парувати.
  • ️Додайте до гарячих вершків білий шоколад, перемішайте, щоб шоколад розчинився у вершках.
  • ️Накрийте масу харчовою плівкою у контакт і відправте її до холодильника на 10 – 12 годин.
  • З молочного шоколаду зробіть крихту за допомогою ножа або скалки.
  • ️Формуємо морозиво. У форму (скляну або силіконову) викладіть печиво, щільно, один біля одного.
  • Холодну вершкову масу збийте міксером та додайте шоколадну крихту. Ретельно все перемішайте та викладіть масу на печиво. Розрівняйте масу і накрийте іншою частиною печива.
  • ️Відправте все до морозильної камери на 5 годин.
  • Дістаньте форму з морозивом з морозильної камери. Зніміть форму, морозиво наріжте порційними шматками.

Смачного!

Відеорецепт приготування ванільного морозива з шоколадною крихтою: