Торт до Дня Валентина: рецепт малинового тирамісу

2 лютого 2023, 13:52
Читать новость на русском

Щоб здивувати другу половинку, приготуйте цей яскравий торт. Він підкорить серце та шлунок у День закоханих.

Малинове тирамісу – легкий, швидкий та дуже смачний десерт. Цей рецепт також підходить для тих, хто боїться тирамісу класичного варіанту – він без сирих яєць!

Читайте також Ідеальні до кіно: готуємо курячі стріпси за 20 хвилин

Тирамісу – класичний кавовий десерт італійської кухні. В перекладі звучить, як "піднеси мене до хмар" через свою ніжну структуру. Ми пропонуємо трішки видозмінити його та додати малини.

Рецепт торта тирамісу з малиною

  • Час: 2 – 4 години
  • Порції: 8
Інгредієнти на форму 16 сантиметрів:
 – 250 грамів печива савоярді;
 – 300 грамів свіжої або замороженої малини;
 – 50 грамів цукрової пудри;
 – 1 чайна ложка лимонного соку;
 – 150 грамів жирних коров'ячих вершків 30 – 33%;
 – 75 грамів цукрової пудри для крему;
 – 300 грамів сиру маскарпоне.

Приготування:

  • Для просочення: до малини додаємо цукрову пудру, лимонний сік та пробиваємо блендером.
  • Для крему холодні коров'ячі вершки збиваємо міксером до загущення, додаємо цукрову пудру, сир маскарпоне і перемішуємо до однорідної маси.

  • Форму ставимо на дощечку з пергаментом, робимо тонкий шар крему понад формою та фіксуємо печиво. Тепер печиво занурюємо в малиновий соус на декілька секунд і кладемо у форму рівним шаром (зверху можна ще полити).
  • Шар печива покриваємо 1/3 крему, зверху знову кладемо шар просоченого печива, потім крем і повторюємо ще раз.
  • Прибираємо у холодильник на декілька годин, а краще на ніч.

Смачного!