Цей десерт здивує всіх: готуємо торт із зеленого чаю
2 листопада 2022,
20:20
Читать новость на русском
Джерело:
SmakerРізноманіття десертів таке велике, що знайти щось оригінальне вкрай легко. Завжди випадає нагода здивувати своїх рідних та друзів, потрібно лише не боятися експериментів.
Виявляється, японський зелений чай матча – це не лише чудовий напій, а й дієтичний додаток до десертів. Цей чай надасть десерту особливого світло-зеленого кольору, яким рослина може похизуватися завдяки особливому способу вирощування.
Не пропустіть Цікаве поєднання: котлети із яловичини та курятини
Торт з маскарпоне, білого шоколаду та матчі – це неймовірне поєднання смаків та естетики, яким ви можете здивувати навіть досвідчених кулінарів.
Рецепт торта із матчею
Час: 1 година
Порцій: 6
Особливий інгредієнт / Фото Pixabay
Інгредієнти:
Для тіста:
- 3 яйця;
- 180 грамів цукру;
- 250 мілілітрів пахти;
- 100 мілілітрів рослинної олії;
- 230 грамів борошна;
- 2 столові ложки чаю матча (порошок);
- чайна ложка соди;
- чайна ложка розпушувача;
Для крему:
- 250 грамів маскарпоне;
- 200 мілілітрів жирних вершків (36%);
- 200 грамів білого шоколаду;
- сік одного лимона;
- за бажанням – цукрова пудра.
Приготування:
- Роз'ємну форму для торта змащуємо маслом та трішки посипаємо борошном.
- Розігріваємо духовку до 175 градусів.
- Яйця збиваємо з цукром до пишної маси (висока швидкість міксера).
- Повільно додаємо олію, потім – пахту. Зменшуємо швидкість міксера та поволі додаємо усі інші сипучі інгредієнти. Збиваємо все до отримання однорідного тіста.
- Виливаємо у форму та ставимо в духовку на 40 хвилин. Даємо тісту охолонути.
- Розділяємо тісто на 3 рівні пластини.
- Шоколад топимо на водяній бані, даємо йому трішки охолонути та змішуємо із маскарпоне.
- Добре збиваємо охолоджені вершки. Акуратно з'єднуємо їх з маскарпоне, додаємо лимонний сік.
- Перемащуємо коржі кремом та ставимо у холодильник на 2 – 3 години.
- Торт можна подавати із будь-якими сезонними фруктами.
Смачного!