Торт із журавлиною та білим шоколадом: чудовий рецепт без випікання
30 грудня 2021,
23:00
Читать новость на русском
Джерело:
kwestiasmakuНа свята так хочеться здивувати гостей та рідних особливими смаколиками. Ніжний торт із шоколадом та журавлиною підійде для будь-якого столу.
Торт, у якому поєднуються білий шоколад, маскарпоне та журавлина стане "родзинкою" та бажаним моментом застілля.
Актуально Святкуємо смачно: 5 оригінальних рецептів з курочкою для вашого різдвяного столу
Скоріше зберігайте рецепт і дивуйте близьких особливим десертом.
Рецепт торта із журавлиною та білим шоколадом
Час: 2 години
Порцій: 4
Інгредієнти:
- 200 грам пісочного або вівсяного печива;
- 80 грам вершкового масла;
- 200 грам свіжої журавлини + для прикраси
- 50 грам цукру.
Крем:
- 125 мілілітрів вершків 30% або 18%;
- 200 грам білого шоколаду;
- 250 грам маскарпоне;
Прикраса:
- гілочки, журавлина в цукрі, готові прикраси.
Приготування:
- Печиво ретельно перемішати міксером або подрібнювачем з додаванням розтопленого вершкового масла.
- Викласти масу в металеву форму для (бажано зі знімним дном) діаметром приблизно 23 сантиметри, щільно притиснути до дна та бортів. Випікайте приблизно 8 – 10 хвилин при 180 градусах, а потім охолодіть (випікання можна пропустити, якщо у вас немає духовки, а замість цього поставити тісто в холодильник).
- Помістіть журавлину в каструлю разом з цукром. Готуйте близько 10 – 15 хвилин без кришки, поки фрукт не розпадеться і не загусне. Тим часом час від часу помішуйте і збризкуйте водою, якщо журавлина прилипає до дна.
- Закип’ятіть вершки, відставте з вогню, додайте поламаний кубиками шоколад і перемішайте до повного розчинення. Дайте повністю охолонути (наприклад, в каструлі з холодною водою).
- Збивайте маскарпоне близько хвилини електричним міксером, поки воно не збільшиться в об’ємі. Додайте їх до охолодженого шоколаду в 3 прийоми, щоразу ненадовго перемішуйте, поки інгредієнти не з’єднаються.
- Викладіть на тісто журавлину, а зверху крем і поставте в холодильник приблизно на 2 години.