Найсмачніший торт Медовик: простий рецепт від Тані Литвинової

1 січня 2021, 11:55
Читать новость на русском

"Медовик" - один з найулюбленіших десертів. Тетяна Литвинова пропонує приготувати торт, який сподобається усім та стане чудовим доповненням до новорічного меню.

Тетяна Литвинова опублікувала в інстаграм рецепт торту "Медовик", який легко готується.

​Читайте також Рецепт дня: ніжний італійський десерт Тірамісу без яєць

Торт "Медовик"

Інгредієнти:
– 6 шт. яєць;
– 350 цукру;
– 130 мл меду;
– 130 г вершкового масла 82%;
– 250 г борошна;
– 5 г розпушувача;
– 1 ч.л соди;
– 1 ч.л оцту;
– 200 г білого шоколада;
– 100 г волоських горіхів;
– сіль.
Інгредієнти для крему:
300 г домашнього крем-сиру;
600 м вершків 33%;
100 г пудра цукрової;
3-4 шт. цедри мандарина;
200 г вишні сушеної.
  1. Для приготування тіста просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У каструлі на маленьком вогні розтопіть цукор, варіть до готовності, появи карамельного кольору. Окремо у каструлі змішайте карамельний цукор, додайте мед, вершкове масло, соду, оцет, розігрійте у каструлі до готовності.
  3. У мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль, перемішайте.
  4. У мисці збийте яйця, додайте карамельно-медовий соус, борошно, збийте міксером.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Круглу роз'ємну форму (24 см) вистеліть фольгою, налийте тісто, випікайте шість коржів один за одним протягом 5 хвилин.
  6. Для приготування крему у мисці збийте холодні вершки з цукровою пудрою, цедрою, залиште при кімнатній температурі.
  7. Готові коржі змастіть кремом, викладіть сушену вишню між коржами, розігрійте білий шоколад у каструлі, задекоруйте готовий торт шоколадом та горіхами, викладіть на тарілку. Смачного!

Торт "Медовик" – рецепт від Тані Литвинової у відео: