Торт "П'яна вишня" – чудовий варіант для святкового застілля. І на його приготування не потребує багато часу чи особливих кулінарних навичок.

Як приготувати шоколадний бісквіт

  1. Ретельно збийте яйця з жовтками та цукром до однорідної маси близько 10 хвилин. Чим пружнішою буде яєчна маса, тим пухкішим буде бісквіт.
  2. Борошно та какао просійте через дрібне сито, щоб не було грудочок. Невеликими частинами всипайте їх до яєчної маси та делікатно вимішуйте тісто лопаткою.
  3. Готове тісто вилийте у деко діаметром 20 см та випікайте бісквіт при 160 градусах 35 – 40 хвилин до готовності. Перевіряємо його на готовність дерев'яною шпажкою по центру коржа – вона має бути сухою.
  4. Охолодіть готовий бісквіт та відділіть гострим ножем верхню частину коржа. Серединку вийміть руками та подрібніть в окрему миску.

Як приготувати начинку для "П'яної вишні"

  1. Попередньо розморожену вишню замочіть у коньяку або горілці на кілька годин. Рідину з вишень не виливайте – нею ми просочимо корж.
  2. На паровій бані розтопіть шоколад, змішайте його з бісквітною крихтою, вершковим маслом та згущеним молоком.
  3. Просочіть шоколадний бісквіт вишневим соком із коньяком, викладіть вишні та начинку. Розрівняйте все лопаткою та закрийте верхівкою шоколадного бісквіта.

Як приготувати шоколадний ганаш для торта

  1. У невеликій посудині розігрійте вершки з цукровим сиропом та сиропом глюкози.
  2. Шоколад із вершковим маслом розтопіть на паровій бані та вилийте його до теплих вершків. Перемішайте.

  3. Покрийте готовим ганашем торт та відправте в холодильник до повного охолодження.

Смачного!