27 листопада 2020,
16:15
Рецепт дня: торт П'яна вишня
"П'яна вишня", мабуть, один з найулюбленіших тортів як дорослих, так і дітей. Щоправда, для найменших його готують без алкоголю.
Торт "П'яна вишня" – чудовий варіант для святкового застілля. І на його приготування не потребує багато часу чи особливих кулінарних навичок.
Як приготувати шоколадний бісквіт
Інгредієнти для бісквіта:– 6 яєць;
– 2 жовтки;
– 150 г цукру;
– 150 г пшеничного борошна;
– 30 г какао або керобу.
- Ретельно збийте яйця з жовтками та цукром до однорідної маси близько 10 хвилин. Чим пружнішою буде яєчна маса, тим пухкішим буде бісквіт.
- Борошно та какао просійте через дрібне сито, щоб не було грудочок. Невеликими частинами всипайте їх до яєчної маси та делікатно вимішуйте тісто лопаткою.
- Готове тісто вилийте у деко діаметром 20 см та випікайте бісквіт при 160 градусах 35 – 40 хвилин до готовності. Перевіряємо його на готовність дерев'яною шпажкою по центру коржа – вона має бути сухою.
- Охолодіть готовий бісквіт та відділіть гострим ножем верхню частину коржа. Серединку вийміть руками та подрібніть в окрему миску.
Як приготувати начинку для "П'яної вишні"
Інгредієнти для начинки:– 150 г згущеного молока;
– 500 г вишень без кісточок;
– 90 г чорного шоколаду;
– 100 г вершкового масла;
– 60 мл коньяку або горілки.
- Попередньо розморожену вишню замочіть у коньяку або горілці на кілька годин. Рідину з вишень не виливайте – нею ми просочимо корж.
- На паровій бані розтопіть шоколад, змішайте його з бісквітною крихтою, вершковим маслом та згущеним молоком.
- Просочіть шоколадний бісквіт вишневим соком із коньяком, викладіть вишні та начинку. Розрівняйте все лопаткою та закрийте верхівкою шоколадного бісквіта.
Як приготувати шоколадний ганаш для торта
– 250 г шоколаду (з умістом 80% какао);
– 250 мл вершків;
– 40 г глюкозного сиропу;
– 55 г вершкового масла;
– 80 мл цукрового сиропу.
- У невеликій посудині розігрійте вершки з цукровим сиропом та сиропом глюкози.
Шоколад із вершковим маслом розтопіть на паровій бані та вилийте його до теплих вершків. Перемішайте.
Покрийте готовим ганашем торт та відправте в холодильник до повного охолодження.
Смачного!